x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Bavarezii au lansat o nouă generaţie BMW X5

Bavarezii au lansat o nouă generaţie BMW X5

de Sebastian S. Eduard    |    21 Ian 2014   •   18:03
Bavarezii au lansat o nouă generaţie BMW X5

A treia generaţie BMW X5, fondatorul segmentului Sports Activity Vehicle şi liderul global în segment, este acum şi în România. Noul BMW X5 aduce o imagine cu un plus de dinamism şi forţă. O serie de elemente noi sunt integrate armonios în limbajul general de design, incluzând Air Curtains şi Air Breathers pentru roţile faţă şi Aero Blades  pentru lunetă obţinându-se un coeficient aerodinamic deosebit (0.31). În plus, sunt oferite în premieră posibilităţi de personalizare speciale, putându-se opta între noile pachete Design Pure Experience, Design Pure Excellence dar şi M Sport. Noul model vine şi cu o serie de tehnologii de avangardă. Acum sunt disponibile nu mai puţin de patru pachete de suspensii, care permit o configuraţie optimă, orientată către confort, performanţă sau către o combinaţie optimă a celor două.

La interior, noul BMW X5 vine cu o serie extinsă de sisteme de asistenţă şi confort, susţinute de noua generaţie BMW iDrive cu ecran cu o diagonală de 10,25 ţoli (26,04 cm) şi controller cu touch. Noul BMW X5 este primul SUV din lume care oferă o funcţie de condus autonom, Traffic Jam Assist. Aceasta poate controla direcţia şi acceleraţia automobilului, păstrând banda de deplasare şi distanţa faţă de automobilele din spate în situaţia unor ambuteiaje pe autostradă, la viteze de până la 40 km/h.
Pentru prima oară, BMW X5 este disponibil cu o motorizare de patru cilindri şi propulsie (tracţiune spate). Aceasta beneficiază din plin de tehnologia TwinPower Turbo pentru unul dintre cele mai puternice propulsoare de doi litri din lume. Este vorba de BMW X5 sDrive25d, modelul de intrare în gamă, care dispune de 218 CP/ 160 kW. Cel mai performant model este BMW X5 M50d M Performance care beneficiază de cel mai puternic motor diesel de trei litri din lume – 381 CP/ 280 kW.


×
Subiecte în articol: bmw x5