x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Mazda MX-5. Wow! Roadster-ul de Cartea Recordurilor se întoarce!

Mazda MX-5. Wow! Roadster-ul de Cartea Recordurilor se întoarce!

de Sebastian S. Eduard    |    04 Sep 2014   •   12:05
Mazda MX-5. Wow! Roadster-ul de Cartea Recordurilor se întoarce!

Mazda a dezvăluit în această dimineaţă noua generaţie Mazda MX-5 în Barcelona şi simultan în întreaga lume prin două evenimente similare în Japonia şi Statele Unite. A patra generaţie, care prezintă o adaptare specială a limbajului de design KODO – Sufletul Mişcării, a fost foarte bine primită de cei 250 de invitaţi. Modelul va fi disponibil la vânzare în Europa în 2015.

Noua MX-5 este dotată cu Tehnologiile SKYACTIV, inclusiv motorizările speciale pe benzină SKYACTIV-G şi prima versiune cu tracţiune spate a şasiului SKYACTIV. Cântărind cu 100 kg mai puţin decât modelul actual şi cu cel mai mic centru de greutate din toată gama, noua ediţie a roadster-ului emblemă Mazda intensifică răspunsul oferit şoferului şi agilitatea specifice Jinba Ittai, conceptul care simbolizează “legătura dintre cal şi călăreţ”, esenţa plăcerii de a conduce un MX-5.

Strategia de reducere a greutăţii, poziţionează MX-5 la un nivel comparabil cu modelul original ce a revitalizat şi revoluţionat în 1989 piaţa maşinilor sport, uşoare şi accesibile. Mai mult de 947.000 de unităţi au fost produse în ultimii 25 de ani, iar MX-5 deţine recordul Guinness World Records pentru cea mai vândută maşină sport cu două locuri.


×