x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ASF poate cere falimentul Carpatica Asig

ASF poate cere falimentul Carpatica Asig

05 Dec 2016   •   16:32
ASF poate cere falimentul Carpatica Asig

Instanța supremă a decis, astăzi, respingerea contestației formulată de DNA privind revocarea măsurii preventive constând în interdicția inițierii procedurilor de dizolvare și lichidare dispusă față de inculpata SC Carpatica Asig, astfel ASF poate cere falimentul societății.

"Respinge, ca nefondată, contestația formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție împotriva dispoziției privind revocarea măsurii preventive constând în interdicția inițierii procedurilor de dizolvare și lichidare dispusă față de inculpata SC Carpatica Asig. S.A., cuprinsă în încheierea din data de 21 noiembrie 2016 pronunțată de Înalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia penală, în dosarul nr.2827/2/2014. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate cu soluționarea prezentei cauze rămân în sarcina statului", a decis Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Hotărârea este definitivă.

Procurorii au solicitat instanței interzicerea dizolvării și lichidării societății precizând că se creează riscul lichidării și radierii în termen scurt a inculpatei persoană juridică, astfel încât să aceasta nu mai poată fi trasă la răspundere penală, explică DNA.

Societatea a fost trimisă în judecată, ca persoană juridică, pentru infracțiuni de cumpărare de influență și dare de mită, la data de 25 aprilie 2014, cauza în care este cercetată acum fiind în faza de apel.

×