x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Monopol - RCS acapareaza toata Craiova

Monopol - RCS acapareaza toata Craiova

06 Noi 2004   •   00:00

Craiovenii nu mai au posibilitatea de a alege intre serviciile mai multor companii de cablu-tv. RCS-RDS a (re)preluat monopolul in Banie, prin cumpararea societatii concurente, Oltenia Network Cable, proprietatea controversatului om de afaceri craiovean Samir Spranceana.

Click pentru a mari imaginea
DUBAI. Incheierea contractului nu a fost inca oficializata, dar este confirmata de angajati ai posturilor de televiziune locale, detinute de catre cele doua companii de cablu, Terra Sat, respectiv Oltenia TV. O alta dovada o constituie receptionarea, de saptamana trecuta, a programelor Terra Sat, de catre clientii Oltenia Network Cable. Pretul de vanzare-cumparare nu este, deocamdata, cunoscut, dar se fac diverse speculatii, ce variaza intre 700.000 si 7.000.000 de dolari americani. Imediat dupa semnarea contractului, patronul Oltenia TV a plecat in vacanta, in Dubai.

Situatia televiziunii lui Samir Spranceana este si ea incerta: angajatii nu si-au primit salariile de doua saptamani, iar oamenii de afaceri din Craiova sustin ca Samir Spranceana ar fi inglobat in datorii si ar incerca sa vanda si Oltenia TV. (Cristian Vasilcoiu)

TUR-RETUR
Interesant este faptul ca Ionel Samir Spranceana a decis sa infiinteze o societate de cablu si o televiziune locala in Craiova acum cativa ani, dupa ce a fost luat in colimator de postul Terra Sat, proprietatea RCS-RDS. El a vrut sa se razbune, astfel, pe Terra Sat spulberandu-le monopolul, care era intretinut si cu acordul Consiliului Local Municipal Craiova. Samir si-a obtinut razbunarea, dar, se pare, doar temporar, fiind nevoit sa-si vanda societatea, in cele din urma, tot acelora pe care dorise sa-i desfiinteze.

×
Subiecte în articol: economic