x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie O grevă pe termen nelimitat dă peste cap activitatea din portul Constanța

O grevă pe termen nelimitat dă peste cap activitatea din portul Constanța

de Gina Vacariu    |    04 Aug 2016   •   18:45
O grevă pe termen nelimitat dă peste cap activitatea din portul Constanța
Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Peste 200 de angajați ai societății SOCEP, firmă ce se ocupă cu încărcarea și descărcarea mărfurile care ajung sau pleacă din Portul Constanța, sunt de câteva zile în grevă pe perioadă nedeterminată. Salariații sunt nemulțimiți de salarii și de programul de lucru.

In orele de grevă, salariații refuză să opereze navele din Portul Constanța. Cei peste 200 de angajați ai operatorului portuar  întrerup în fiecare zi munca, timp de câteva ore. Muncitorii sunt nemulțumiți de salariile mici și de programul de lucru. Un muncitor care încarcă și descarcă marfă câștigă între 1.400 de lei și maximum 2.000 de lei. SOCEP este un operator portuar privat, controlat de frații Dușu, oameni de afaceri influenți din Constanța și apropiați ai fostului primar ai municipiului, Radu Mazăre, și ai fostului preşedinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu.

Patronii, zgârciți cu angajații

“Abia ieri am fost chemați la discuții. Conducerea a venit cu propunerea ca măririle de salarii să fie între 50 și 100 de lei. Noi am cerut câte 250 de lei. Dacă nu vom ajunge la o variantă agreată, vom continua greva. În intervalul în care oprim munca, nu ne atingem de navele care sunt la descărcate sau încărcare. Nu se mișcă nimic“, a declarat Ion Gherghina, președintele sindicatului din societate. SOCEP este unul dintre cei mai importanți operatori din Portul Constanța, cu o experiență de aproape 30 de ani în domeniu și cu o capacitate de operare anuală de trei milioane de tone de mărfuri. Operatorul portuar are o cifră de afaceri de circa 15 milioane de euro pe an.

Angajaţii SOCEP au cerut iniţial o creştere salarială de 500 de lei, dar nici după ce şi-au înjumătăţit solicitarea, patronatul nu este dispus să plătească

×