x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Piața imobiliară pe val. Cererea de locuințe a crescut fulminant în acest an

Piața imobiliară pe val. Cererea de locuințe a crescut fulminant în acest an

26 Oct 2020   •   13:54
Piața imobiliară pe val. Cererea de locuințe a crescut fulminant în acest an

Cererea de locuințe a crescut cu 54,3% în trimestrul al treilea din 2020, comparativ cu perioada similară de anul trecut, arată o analiză RE/MAX România. Cele mai solicitate sunt apartamentele mari, cu terase și grădini. 

"Starea de urgenţă, respectiv izolarea socială, a reprezentat factorul declanşator al acestor schimbări, iar potrivit informaţiilor noastre tendinţa se va menţine. Având în vedere evoluţia pandemiei şi ameninţarea unei noi situaţii de lockdown, dar şi accesul facil la creditare, considerăm că cererea pentru case atât urbane, cât şi limitrofe marilor oraşe, va fi în creştere şi în perioada următoare", a spus Răzvan Cuc, preşedinte RE/MAX România.

Solicitările imobiliare pentru vânzări și închirieri au crescut cu 125% imediat după ridicarea stării de urgență, înlunile iunie-septembrie 2020, față de ianuarie-martie. 

"Cele mai multe cereri s-au înregistrat în oraşe mari ale ţării, cu o puternică piaţă imobiliară, în top trei fiind Bucureşti, Cluj şi Braşov. Printre principalele criterii de selecţie solicitate de posibilii cumpărători sau chiriaşi se numără suprafaţa construită, suprafaţa terenului, locaţia şi preţul", arată analiza.

Cererea pentru apartamente a crescut cu 17,5% în trimestrul al treilea, raportat la același interval din anul trecut.

RE/MAX România este o reţea de birouri imobiliare cu 50 de francize şi 600 de membri. 

×
Subiecte în articol: imobiliare locuinţe