Georgian Pop conduce comisia parlamentară pentru controlul SRI, dar nu are nicio reţinere în a derula afaceri cu fiul unui fost general al serviciului. Mai mult, printre asociaţii săi se află doi deputaţi, unul chiar fost şef al comisiei de control a SIE. Nu poate fi o coincidenţă că toţi aceşti trei deputaţi PSD au studii la SRI. Pentru că, nu-i aşa, serviciile secrete trebuie ţinute în afara jocurilor politice, după cum declara cu emfază chiar Georgian Pop.
Deputatul Georgian Pop este vicepreşedinte PSD şi candidează în Bucureşti pentru al treilea său mandat. Pop este preşedintele Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, o funcţie foarte importantă într-un stat în care implicarea serviciilor în toate jocurile politice şi economice nu mai este de mult un secret. Cu atâta responsabilitate pe cap, deputatul PSD nu mai are timp şi de afaceri. Din ordin de serviciu sau precauţie, Georgian Pop a lăsat în umbră businessurile în care este asociat cu alţi doi deputaţi, dar şi un viitor senator, toţi din PSD.
Bate Vîntu SRI în firmele lui Pop
În prezent, Georgian Pop declară că mai deţine 90% din GP Media Research SRL, firmă specializată în studierea pieţei şi sondaje, cu activitatea suspendată. Restul de 10% revine soţiei sale, Alina Viorica Pop, care este şi administrator firmei. Mult mai interesantă este însă 1001 Net România SRL, o firmă din Braşov care oferă servicii de marketing şi promovare online. Georgian Pop a fost asociat aici cu sociologul Romulus Florian Oprică (doctor la SNSPA şi asistent guvernator al Rotary Braşov), Dragoş Secăreanu (manager Generali şi preşedinte al clubului Lions din Bacău), George Sicoe, Liviu Claudiu Doros, Mihai Tudose şi Petru Gabriel Vlase. Iar ultimii trei sunt de-a dreptul VIP-uri. Liviu Claudiu Doros este fiul generalului de brigadă (r) Vasile Doros, şef timp de opt ani al SRI Bacău. Vicepreşedinte şi director general la SIF Moldova, Liviu Claudiu Doros a fost unul din locotenenţii lui Sorin Ovidiu Vîntu, ca preşedinte al celebrei Gelsor SA, între 1996 şi 2002. Prezenţa unui general SRI în anturajul lui Vîntu nu este o noutate, ştiut fiind apetitul lui SOV de a se înconjura de ofiţeri activi sau în rezervă din serviciile secrete. Cum de s-a nimerit şi Georgian Pop chiar între ei rămâne, probabil, secret de serviciu.
Trei deputaţi şi un senator, la un loc. Nu-i rău
Nu doar Doros-ul lui Vîntu atrage atenţia între asociaţii lui Georgian Pop din 1001 Net România SRL. Mihai Tudose este vicepreşedinte PSD, deputat de Brăila din 2000 şi va fi şi din decembrie 2016, ca primul pe lista de candidaţi din judeţ. Fost ministru al Economiei, Mihai Tudose este doctor la Academia Naţională de Informaţii, a SRI, pe baza unei teze plagiate, fapt pe care deputatul nici măcar nu l-a negat.
Oricum, Tudose se simte în largul său când vine vorba despre acest serviciu, fiind asociat, la un moment dat, în firma Akma Consulting SRL, cu Elena Ene Mocanu, soacra lui Traian Severin Lungu, fost adjunct al SRI Brăila.
Alt asociat cu funcţii înalte al lui Georgian Pop este Petru Gabriel Vlase. Deputat PSD care se pregăteşte de al patrulea mandat, de pe prima poziţie pe lista candidaţi din Bacău, Petru Gabriel Vlase este finul celebrului Corneliu Iacubov (care ispăşeşte în prezent o pedeapsă de şapte ani de închisoare în dosarul RAFO) şi a fost promovat în politica mare de Viorel Hrebenciuc, strategul (în rezervă) al PSD. Evident, şi deputatul Vlase este doctor la Academia Naţională de Informaţii, ca şi asociaţii săi Pop şi Tudose, iar la un moment a condus comisia parlamentară de control a SIE. Cercul de interese al lui Georgian Pop se închide armonios cu firma Info Soft 2007 SRL, specializată în realizarea de software, unde deputatul este asociat cu Valer Daniel Breaz, rectorul Universităţii “1 Decembrie” din Alba Iulia şi viitor senator PSD, demnitate asigurată de prima poziţie pe care o ocupă pe lista candidaţilor din judeţ.
Deputatul Georgian Pop conduce comisia parlamentară de control a SRI şi spune că are multe conexiuni importante în străinătate. Nici în ţară nu stă rău, dacă ne uităm la numele asociaţilor săi.