ANSVSA vrea să înfiinţeze puncte gastronomice în sate pentru ca turiştii să mănânce "ca la mama acasă". Autoritatea desfăşoară în prezent o campanie naţională referitoare la înfiinţarea acestor puncte în satele din România, campanie care a început pe 25 octombrie şi va continua până pe 30 noiembrie 2017.
"Campania are un dublu scop: pe de o parte să informăm potenţialii aplicanţi să dezvolte o astfel de afacere, iar pe de altă parte să preluăm informaţia de la aceştia pentru a avea un cadru legislativ cât se poate de acoperitor”, a declarat Geronimo Brănescu, preşedintele ANSVSA. În plus, oficialii ANSVSA vor să aibe o bază de informare cât se poate de generoasă. „ La finalul campaniei vom cuantifica toate informaţiile primite şi le vom transpune legislativ ", a explicat şeful ANSVSA.
Va fi o apropiere familiară în modul de servire, modul de preparare a mâncării în aceste puncte pentru toţi cei care le vor călca pragul