x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Scandalul salariilor compensatorii de la Poşta Română - Episodul "Recuperatorii"

Scandalul salariilor compensatorii de la Poşta Română - Episodul "Recuperatorii"

de Alexandru Radescu    |    21 Mai 2014   •   16:07
Scandalul salariilor compensatorii de la Poşta Română - Episodul "Recuperatorii"

Scandalul de la Poşta Română, legat de „clauzele nesimţite” ale salariilor compensatorii continuă. Dacă ieri Ministrul pentru Societatea Informaţională anunţa că se caută o modalitate legală de concediere a Directorului CNPR, Ion Smeeianu, astăzi avem parte de episodul „recuperatorii”.

Demiterea Directorului de la Poştă, în lucru la Ministerul pentru Societatea Informaţională

Astfel, Ministrul Cotovelea a declarat azi că plata salariilor compensatorii către Rosita Alexe, fostul director executiv juridic al Poştei Române, a fost efectuată prin decizia directorului general al companiei, domnul Ion Smeeianu. MSI, prin reprezentantul său în Adunarea Generală a Acţionarilor, recomandase anterior să nu se efectueze nicio plată compensatorie, însă, Directorul Smeeianu, a ales să onoreze plata sumei de aproximativ 60.000 de euro către fosta sa colegă, se precizează într-un comunicat al instituţiei.

AU CEDAT! Întreaga echipă de management a Poştei Române a renunţat la salariile compensatorii

“Consider imoral ceea ce s-a întâmplat şi ne pregătim să atacăm în instanţă decizia prin care s-a dispus încasarea salariilor compensatorii de către fosta directoare. Poşta Română nu poate susţine asemenea plăţi compensatorii şi sincer nici nu consider că ar fi corect. Vom identifica căile legale prin care să recuperăm această sumă cu care a fost prejudiciată Poşta Română (...) Astăzi ne vom întâlni din nou cu toţii şi am speranţa că vom reuşi identificarea unor soluţii viabile care să conducă la realizarea obiectivului comun şi anume acela al privatizării cu succes a companiei,” a precizat ministrul Răzvan Cotovelea.




 

×