x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Se poartă Spania şi Marea Neagră  în 2017

Se poartă Spania şi Marea Neagră  în 2017

de Daniela Ivan    |    16 Feb 2017   •   17:08
Se poartă Spania şi Marea Neagră  în 2017
Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Destinaţia externă principală în acest an este Spania , spun reprezentanţii agenţiilor de turism din România. Sunt chartere care zboară spre principalele insule şi coaste iberice atât din  Bucureşti, cât şi din Cluj, Iaşi, Timişoara sau Craiova. Preţurile pleacă de la 400 de euro şi ajung la 900 de euro pentru un sejur de şapte nopţi, în funcţie de hotel şi perioada aleasă. La târg sunt oferte tentante şi pentru această destinaţie.

 

ŞI Grecia, Bulgaria şi litoralul românesc sunt destinaţii foarte solicitate în acest an, spune Alin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). Litoralul românesc este deja rezervat în proporşie de 15%,  iar până la 31 martie va ajunge la 30- 40%. Pe de altă parte şi în Bulgaria hotelurile bune vor mai avea camere din aprilie.

Agenţiile de turism speră să atragă turiştii cu reduceri importante la târgul de turism care se desfăşoară de astăzi până duminică la Romexpo.Sunt  reducere de până la 50% pentru chartere şi sejururi în străinătate, dar şi pentru turism individual pe litoralul românesc, reducere care este valabilă pentru pachete de şapte nopţi achitate în perioada 15-20 februarie 2017. În plus, se pot rezerva vacanţe cu un avans de 99 de euro şi restul în rate pentru chartere în Spania, Turcia şi Grecia.

O bună parte din creştere de pe litoralul românesc vine din vouchere de vacanţă. Sejururile în România cumpărate anul trecut cu vouchere de vacanţă au totalizat aproximativ 10 milioane de euro, o sumă de aproape patru ori mai mare faţă de 2015 şi de şase ori mai mare faţă de 2014. Pentru acest an, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) estimează o creştere de 38 de ori a sumei, dacă vor fi acordate voucherele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru fiecare bugetar. 

 

Peste un milioan de vouchere de vacanţă au fost acordate anul trecut. Cele mai multe au fost folosite pentru cumpărarea de sejururi în staţiunile balneare, de litoral şi în Delta Dunării

×