x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Staţiunea Olimp, sub asaltul nesimţirii edililor din Mangalia

Staţiunea Olimp, sub asaltul nesimţirii edililor din Mangalia

de Adrian Stoica    |    19 Iun 2018   •   12:50
Staţiunea Olimp, sub asaltul nesimţirii edililor din Mangalia

Denumită până în 1989 perla litoralului românesc, staţiunea Olimp şi-a pierdut de mult această aură. Un nou sezon estival a început, dar staţiunea nu dă semne că şi-ar redobândi vechea faimă nici în acest an. Deşi majoritatea hotelierilor şi-au făcut treaba în aşteptarea turiştilor, Primăria Mangalia a uitat că această staţiune îi aparţine, aşa că cei care ajung aici pentru a-şi petrece concediul sunt întâmpinaţi de gunoaie, de spaţii verzi invadate de buruieni, de aceeaşi faleză neluminată şi cu asfaltul spart. La întregirea acestui tablou dezolant mai dau o mână de ajutor şi cei care au concesionat plajele.

Deja litoralul românesc a început să se umple de turişti. Pentru primarul Mangaliei, Cristian Radu, de care aparţine staţiunea Olimp, sezonul este încă departe, judecând după cum se prezenta weekend-ul trecut respectiva locaţie. Cu un aer neîngrijit, Olimp pare şi în acest an un tărâm uitat de timp, din cauza edililor din Mangalia, care n-au mai dat de mult cu mătura prin curtea lor, aşa cum i-ar sta bine unei gazde primitoare.

Faleza, eterna problemă

Faleza din Olimp este spartă aproape din metru în metru. Problema este de ani de zile, dar ea nu a ajuns încă la urechile primarului Radu. Pentru cei care doriţi să vă plimbaţi pe faleză după lăsarea serii, un sfat ar fi să aveţi la voi o lanternă, ca să vedeţi găurile din asfalt, pentru că nu este iluminată. În mod ciudat, în timp ce aceasta este în beznă, deşi dispune de instalaţie electrică, digul care porneşte de pe plaja de protocol este în permanenţă iluminat după căderea serii. Asta cu toate că pe această plajă nu s-a aflat nimeni la sfârşitul săptămânii trecute, iar accesul pe dig este restricţionat chiar şi după 1989 pentru muritorii de rând.

Gunoaie peste tot

Nici în ceea ce priveşte curăţenia lucrurile nu arată bine deloc. Coşurile de gunoi lipsesc aproape cu desăvârşire în staţiune, iar cele câteva amplasate la intrarea pe faleză sunt în permanenţă pline. De vinerea trecută până duminică, nimeni nu s-a obosit să le golească, aşa că fiecare turist scăpa de gunoaie cum putea. Cam la fel stau lucrurile şi pe plajă, unde multe coşuri de gunoi erau pline de la prima oră, semn că nimeni nu le-a golit seara.

Spaţiile verzi, cotropite de bălării

În trecut, Olimp era cea mai verde staţiune graţie spaţiilor verzi foarte generoase de care dispunea. Acum, aceste spaţii au devenit raiul buruienilor pentru că nimeni nu se oboseşte să le mai îngrijească. Şi dacă îi adăugăm şi pe cei 2-3 câini comunitari care se plimbau nestingheriţi printre picioarele turiştilor, probabil că deja v-am stricat concediul dacă aveţi bilete la unul dintre hotelurile din această staţiune.

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: staţiunea Olimp