x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Topul scumpirilor. România, pe locul 3

Topul scumpirilor. România, pe locul 3

de Daniela Ivan    |    22 Iun 2018   •   22:45
Topul scumpirilor. România, pe locul 3
Sursa foto: Alexander Raths/Getty Images/iStockphoto

Costurile cu serviciile medicale în România s-au dublat faţă de media din Europa, conform unui studiul la nivel european. Doar Serbia şi Lituania au avut creşteri mai mari decât noi.

Nivelul de 15% al inflaţiei medicale în 2017 poziţionează România ca a treia ţară din Europa din perspectiva creşterii costurilor cu serviciile medicale, în condiţiile în care la nivel european avansul a fost de 7,6%. În Serbia, preţurile au crescut cu 17,5%, iar în Lituania cu 16,7%, potrivit studiului Medical Trends Around the World, realizat de Mercer Marsh Benefits, care se fundamentează pe datele colectate de la asigurători din 62 de ţări.

„Sporirea investiţiilor în infrastructura medicală privată, avansul tehnologic, alături de creşterea costurilor salariale în domeniul public au contribuit la atingerea nivelului actual al inflaţiei aferente serviciilor medicale”, a explicat Silvia Dumitrescu, manager Mercer Marsh Benefits, România.

Peste 40% dintre asigurătorii care au participat la studiu au indicat faptul că angajatorii nu acoperă prin planurile oferite accesul angajaţilor la serviciile de consiliere personală. În plus, având în vedere aşteptările forţei de muncă de astăzi, bazate pe experienţa digitală a consumatorilor, angajatorii şi asigurătorii vor trebui să investească în capabilităţi digitale şi de analiză a datelor. În prezent, 1 din 6 asigurători nu oferă soluţii digitalizate de rezolvare a daunelor.

Costurile cu serviciile medicale la nivel global au crescut, în medie, cu 9,5% pe parcursul anului 2017, de aproape trei ori mai mult decât rata estimată a inflaţiei la nivel mondial.

×