x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie UniCredit va relua plata dividendelor

UniCredit va relua plata dividendelor

08 Feb 2018   •   11:25
UniCredit va relua plata dividendelor

UniCredit, cel mai mare grup bancar din Italia, a raportat joi un profit net peste aşteptări de 5,74 miliarde de euro în 2017, comparativ cu pierderile de 11,79 miliarde de euro înregistrate în 2016, iar directorul său general a subliniat că cifra pentru acest an va fi mai mare, în condiţiile în care planul de restructurare începe să îşi arate rezultatele.

 

În perioada octombrie - decembrie 2017, UniCredit a realizat cel mai bun trimestru din ultimul deceniu, cu un profit net de 801 milioane de euro, comparativ cu pierderi de 13,56 miliarde de euro în aceeaşi perioadă a lui 2016. De asemenea, veniturile realizate de UniCredit pe ansamblul anului 2017 au crescut cu 1,7%, până la 19,61 miliarde de euro.

În aceste condiţii, Consiliul de Administraţie a propus plata unor dividende de 0,32 euro pe acţiune, ceea ce înseamnă o sumă de 700 de milioane de euro. Va fi pentru prima dată în ultimi cinci ani când investitorii UniCredit vor primi dividende.

De la venirea sa la conducerea celui mai mare grup bancar italian, în luna iulie 2016, francezul Jean-Pierre Mustier a demarat un amplu program de reorganizare care a avut un efect pozitiv asupra rezultatelor UniCredit. Banca a finalizat cu succes o majorare de capital de 13 miliarde de euro, a cedat mai multe active, precum şi credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde euro, şi a început să elimine 14.000 de locuri de muncă.

UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit, care este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Business Integrated Solutions. AGERPRES

×