x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Distracţia pe apă, numai cu asigurare de răspundere civilă

Distracţia pe apă, numai cu asigurare de răspundere civilă

de Adrian Stoica    |    19 Iun 2015   •   11:57
Distracţia pe apă, numai cu asigurare de răspundere civilă
Sursa foto: ziuanews.ro

Brokerii de asigurări au cerut Ministerului Transporturilor să introducă obligativitatea asigurării de răspundere civilă pentru ambarcaţiunile de agrement. O astfel de asigurare ar acorda despăgubiri pentru prejudicii comise neintenționat de către asigurat.

După incidentul petrecut la sfârşitul săptămânii trecute pe Lacul Snagov, când două ambarcaţiuni s-au ciocnit, Uniunea Naţională a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR) a cerut Ministerului Transporturilor să introducă obligativitatea încheierii unei poliţe de asigurare, după modelul de la maşini. Aceasta ar viza proprietarii de ambarcaţiuni şi operatorii economici avizați să desfășoare activități de agrement nautic.

„Asigurarea de răspundere civilă se încheie pe o perioadă de un an de zile și se reînnoiește la expirare. De aceea, considerăm necesar să se introducă și obligația reînnoirii contractului de asigurare, astfel încât să nu existe perioade neacoperite prin polița de asigurare”, se precizează într-o scrisoare adresată de UNSICAR ministrului Transporturilor.

După cum ne-a declarat Bogdan Andriescu, preşedintele UNSICAR, asigurarea ar urma să fie obliga¬torie pentru ambarcaţiunile de agrement mai mari de 7 metri şi cu un motor mai puternic de 15 KW, acestea fiind şi cele pentru care legea prevede înscrierea în Registrul naval. În România, sunt înregistrate în prezent circa 10.000 de ambarcaţiuni de agrement.
 

×