x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Investitii Micii cuponari ai FP visează la profiturile pierdute

Micii cuponari ai FP visează la profiturile pierdute

de Adrian Stoica    |    03 Mai 2015   •   23:51
Micii cuponari ai FP visează la profiturile pierdute

Listarea Fondului Proprietatea pe bursa din Londra poate fi un motiv de optimism pentru acționarii săi. Interesul investitorilor străini poate duce la creșterea prețului acțiunilor FP și, astfel, cei despăgubiți cu acțiuni vor putea să-și recupereze o mai mare parte din banii cuveniți.

Debutul Fondului Proprietatea pe bursa de la Londra de săptămâna trecută a arătat că acțiunile acestuia sunt interesante pentru investitorii londonezi. Încă din prima zi s-au realizat tranzacții de 17 milioane de dolari, adică o valoare de cinci ori mai mare decât cea care se realiza în mod normal pe bursa de la București. „Cred că, mai devreme sau mai târziu, dar nu foarte târziu, situația bună în care economia românească se află, cel puțin după cum reiese din statistici, se va translata către piața de capital, iar într-un astfel de context, sumele imense de bani de pe piețele externe, aflate în căutare de plasamente care să aducă randamente sporite, vor intra și în companiile românești, consideră Laurențiu Roșoiu, director adjunct în cadrul SAI Star Asset. Valoarea de 1 leu pe acțiune este cea la care, pentru o bună parte din acționarii FP s-a calculat numărul de acțiuni FP, cuvenite ca despăgubiri în contul deposedărilor realizate de regimul comunist.


„Este foarte probabil ca, în perioada imediat următoare, acțiunile FP să evolueze cu variații relativ mici în jurul prețului de debut. Pentru cea de-a doua parte a anului însă, creșterea prețului și depășirea pragului de 1 leu pe acțiune nu ar fi deloc surprinzătoare, ci chiar de așteptat” Laurențiu Roșoiu, SAI Star Asset
 

×
Subiecte în articol: listare Fondul Proprietatea