x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar 90 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia

90 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia

de Carmen Anghel    |    07 Sep 2012   •   13:59
90 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia

Un moment crucial al istoriei Romaniei: Incoronarea de la Alba Iulia, de la 15 octombrie 1922, a regelui Ferdinand si a reginei Maria.

Muzeul National de Istorie a Romaniei a organizat o superba si emotionanata expozitie dedicata acestui eveniment.

Intr-un cadru special amenajat, sunt expuse coroanele purtate de regele Ferdinand si regina Maria, sceptrul regelui Ferdinand, fastuoasele mantii de incoronare, alaturi de numeroase documente, publicatii, imagini, medalii sau obiecte de mobilier. Toate sunt marturii ale uneia dintre cele mai importante zile din istoria poporului roman.

Muzeul National de Istorie a Romaniei, impreuna cu partenerii sai: Muzeul National Peles, Muzeul National Cotroceni, Institutul Cultural Roman "Mihai Eminescu' din Chisinau, Ministerul Afacerilor Externe, Muzeul National al Unirii din Alba Iulia, Casa Memoriala "Costin Petrescu', au dorit sa readuca in memoria contemporanilor oamenii si faptele care au facut istoria acum 90 de ani, cu ocazia acelui eveniment nerepetabil – Incoronarea de la Alba Iulia, din cetatea in care a intrat triumfator primul unificator al romanilor, Mihai Viteazul.

Expozitia este deschisa pana la 15 octombrie.

×