Volumul “Cold War Diplomacy” de academicianul Mircea Maliţa a fost lansat marţi la Biblioteca Centrală Universitară, în prezenţa ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, şi a guvernatorului Băncii Naţionale, Mugur Isărescu.
Cartea a apărut în Statele Unite ale Americii şi deocamdată nu a fost tradusă în limba română, dar volumele în engleză vor putea fi achiziţionate în curând şi de cititorii din ţară, prin intermediul Fundaţiei Universitare a Mării Negre (FUMN).
Lansarea a fost organizată de către Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române (ISPRI), în parteneriat cu Club România. La eveniment au mai vorbit, de asemenea, alături de autor, jurnalistul Emil Hurezeanu, membru în Consiliul Director al FUMN, şi prof. univ. dr. Dan Dungaciu, directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române.
Mugur Isărescu a notat că volumul semnat de Maliţa oferă “informaţii la prima mână despre evenimentele pe care le cunoaştem” şi face, într-un fel, dreptate diplomaţiei române, care a fost activă într-o perioadă delicată a istoriei mondiale.
Volumul “Cold War Diplomacy”, care are ca subtitlu “Memoriile unui diplomat român” (“A Romanian diplomat’s memoirs” – n.r.), prezintă fapte importante din istoria mondială, precum invazia Cehoslovaciei sau Criza rachetelor din Cuba, într-o lumină personală.
Jurnalul Naţional îl felicită pentru performanţă şi îl declară pe Acad Mircea Maliţa “Omul Zilei”.
Citește pe Antena3.ro