x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale Muzeul Naţional al Satului sărbătoreşte 77 de ani

Muzeul Naţional al Satului sărbătoreşte 77 de ani

de Carmen Anghel    |    15 Mai 2013   •   15:50
Muzeul Naţional al Satului sărbătoreşte 77 de ani

Cel mai frumos sat din lume Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” împlineşte 77 de ani. Drept pentru care, timp de trei zile- ca-n poveşti, vineri, sâmbătă şi duminică, vor fi multă bucurie şi mare veselie!

Cu acest prilej, sunt sărbătoriţi cei 77 de ani de la înfiinţarea Muzeului Satului, precum şi ctitorii săi, Dimitrie Gusti şi Şcoala Sociologică de la Bucureşti şi Gheorghe Focşa.

La ceas aniversar, Muzeul Satului a pregătit un buchet de evenimente:

vineri, 17 mai, este Ziua Muzeului Satului. Program dedicat ctitorilor acestui lăcaş de cultură, devenit o emblemă de identitate naţională şi un reper cultural internaţional, prilej de descoperire şi cunoaştere a istoriei şi patrimoniului muzeului. 

Evenimentul se încadrează într-un şir de acţiuni organizate de muzeu, în scopul educării tinerilor şi readucerii în conştiinţa colectivă a activităţilor legate de strategia de dezvoltare a muzeului, de la înfiinţare şi până astăzi, precum şi organizarea şi promovarea acestui program în contextul expoziţiei permanente în aer liber- expoziţii, demonstraţii ale meşterilor populari, spectacole muzicale, coregrafice, de teatru şi poezie, lansări de carte. Seara, de la ora 18:00, vizitatorii vor putea asista la concertul extraordinar Harry Tavitian.

Pentru cea de a doua zi a sărbătorii, 18 mai, de Ziua Internaţională a Muzeelor se organziează După-amiaza la  Muzeul Satului.  Vor fi: micro-expoziţii, spectacole de muzică şi poezie, lansări de carte, teatru, ateliere de creaţie interactive, team-building-uri, concursuri, programe de socializare etc.

Iar duminică, 19 mai, se intitulează Ziua satului românesc. Va fi aniversat Tudor Arghezi (133 de ani de la naştere). Programul cuprinde momente de muzică, poezie, medalioane de prezentare.

În cele trei zile de sărbătoare va fi multă muzică, meşterii populari vor veni cu ce au mai frumos şi mai bun, va fi o expoziţie de icoane pe lemn şi pe sticlă dedicată Anului omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

×