x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte A.G.Billig, debut literar internaţional “Made in Romania”

A.G.Billig, debut literar internaţional “Made in Romania”

de Sebastian S. Eduard    |    29 Noi 2012   •   11:36
A.G.Billig, debut literar internaţional “Made in Romania”

A.G. Billig este prima scriitoare autohtonă al cărei volum de debut apare direct în limba engleză, fiind disponibil pe tot mapamondul. Lansat pe 13  noiembrie 2012 de către editura britanică MP Publishing sub formă de eBook, volumul ”Four Doors and Other Stories” (”Patru Uşi şi alte poveşti”) include doisprezece povestiri scurte, ce au ca temă  principală iubirea.

Cele doisprezece povestiri incluse în volumul ”Four Doors and Other Stories” ilustrează faptul că, atunci când ne deschidem inima, putem simţi iubirea pretutindeni: în îmbrăţişarea unei mame, în sunetele ca de trompetă scoase de un elefant, într-un val care îţi alintă glezna, în privirea plină de pasiune a unui fost iubit, în sunetul unui pian, în nodul unei batiste uitată pe o masă.
“Fiecare dintre noi se ascunde într-o singură viaţă în spatele a sute de porţi sufleteşti. Şi în spatele fiecărei porţi este păstrată o altă poveste despre noi, o mică istorie trăită şi închisă în uitare. A.G. Billig invită cititorul prin culuarele sale interioare, unde adesea fetiţa din vechime se priveşte prin ochii femeii de mai târziu şi trebuie să recunosc, pentru lumea tăcută a senzualului, cuvintele ei nu dezvrăjesc farmecul povestirii,” mărturiseşte scriitorul şi istoricul Adrian Majuru
A.G. a început să scrie la vârsta de opt ani însă a decis să se dedice în exclusivitate activităţii literare la începutul lui 2012. In aprilie, înarmată cu patru dintre cele mai bune povestiri ale sale, traduse în limba engleză, a plecat la Londra, pentru a participa la unul dintre evenimentele de referinţă ale industriei de gen,”London Book Fair” şi a găsi un agent literar care să o reprezinte. Câteva luni mai târziu, la sfârşitul lui iunie 2012, A.G. a semnat cu MP Publishing, în Douglas, capitala Isle of Man, Marea Britanie,  primul ei contract în calitate de scriitoare.
”Four Doors and Other Stories”  este disponibilă pe toate marele reţele de distribuţie on-line, inclusiv Amazon, Amzon UK, iBooks, Barnes & Noble.
______________________________________

365 de zile care au marcat istoria omenirii
Litera ne aduce în colecţia Bestseller un volum de peste 600 de pagini, care ne propune să descifrăm într-un format interesant file din istoria omenirii.
Fiecare zi a anului are o poveste de spus. Cine a fost asasinat, cine a urcat pe tron, cine a fugit din ţară? Cine s-a născut? Ce armată a fost învinsă în mod neaşteptat? Autorii prezintă, structurate pe zilele anului, evenimente cu impact asupra epocii în care s-au petrecut (şi poate chiar asupra epocii noastre) – naşteri, decese, căsătorii, încoronări, asasinări, scandaluri, execuţii, bătălii, dueluri şi tratate. Adeseori, evenimentele au în centrul lor câte o personalitate marcantă, precum Horatio Nelson sau Lorenzo Magnificul, Robespierre sau Dante. Veţi citi despre ziua în care Rommel, Vulpea Deşertului, s-a sinucis, cea în care Napoleon a evadat din exilul de pe insula Elba, cea în care Galileo Galilei a fost condamnat pentru erezie şi despre multe altele. Un compendiu fascinant, pentru toţi cei interesaţi de marile evenimente care au marcat istoria sau de slăbiciunile oamenilor mari din toate epocile.

×