x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Carte N-o să îți vină să crezi ce meserii au avut de fapt marii scriitori ai planetei!

N-o să îți vină să crezi ce meserii au avut de fapt marii scriitori ai planetei!

18 Oct 2016   •   10:20
N-o să îți vină să crezi ce meserii au avut de fapt marii scriitori ai planetei!
Sursa foto: Photograph: Popperfoto/Getty Ima

Dacă veți avea ocazia să vorbiți cu un scriitor o să aflați, în cele mai multe dintre cazuri, că acesta și-ar dori să poată trăi din scrisul de cărți pentru a se putea dedica în exclusivitate acestei activități. Din păcate doar câțiva mânuitori ai slovei tipărite ajung la o asemenea performanță în timp. Sau din fericire, pentru că locul de muncă este, și asta o știu din experiență, o sursă principală de inspirație.

Dacă ne gândim la romanele polițiste, unul dintre primele nume care ne vine în minte este, fără doar și poate, Agatha Christie (foto), părintele literar al celebrului detectiv Hercule Poirot și al mătușii perspicace Miss Marple. Ei bine, ea a lucrat în timpul Primului Război Mondial ca voluntar într-un centru de asistenţă medicală pentru soldaţii britanici răniţi.

După doi ani în care nu a fost plătită, ea a reuşit să fie numită asistent de farmacist, având atunci un salariu anual de circa 16 lire (echivalentul a 1.600 de dolari de astăzi).

Creatorul lui Oliver Twist şi a lui David Copperfield, britanicul Charles Dickens, a muncit încă de la vârsta de 12 ani într-o fabrică de.....

Află mai mult despre meseriile pe care le-au practicat marii scriitori ai planetei, AICI 

×