x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Festivalul de film de la Cannes se confruntă cu un scandal de discriminare sexuală (VIDEO)

Festivalul de film de la Cannes se confruntă cu un scandal de discriminare sexuală (VIDEO)

20 Mai 2015   •   14:51
Festivalul de film de la Cannes se confruntă cu un scandal de discriminare sexuală (VIDEO)

O polemică a apărut marţi dimineaţă pe Croazetă în urma unui zvon despre o presupusă interzicere a tocurilor joase la venirea pe covorul roşu, zvon infirmat repede de conducerea festivalului, transmite AFP.

'Zvonul potrivit căruia organizatorii festivalului cer tocuri înalte femeilor care păşesc pe covorul roşu este nefondat', a scris pe Twitter Thierry Fremaux, responsabil cu selectarea filmelor în competiţia oficială. Pe biletele pentru spectacolele de gală se precizează doar 'smoking, ţinută de seară', fără să se precizeze înălţimea tocurilor.

Zvonul s-a răspândit însă cu rapiditate pe reţelele de socializare şi printre ziarişti.

Întrebarea i-a fost pusă la prima conferinţă de presă de marţi dimineaţă actriţei britanice Emily Blunt, care joacă în filmul 'Sicario' al regizorului Denis Villeuve, alături de Benicio del Toro şi Josh Brolin. 'Toţi ar trebui să poate tocuri joase, o spun cu sinceritate. Nu ar trebui să purtăm tocuri înalte', a răspuns actriţa la o întrebare despre ştirea zilei. 'În semn de protest, Benicio, Josh şi cu mine vom urca treptele în această seară pe tocuri înalte!', a adăugat Denis Villeneuve, în râsetele ziariştilor.

La originea zvonului se află revista Screen, care a afirmat în ediţia sa de marţi că invitatelor fără tocuri înalte nu li s-a permis să păşească pe covorul roşu. La scurt timp, Asif Kapadia, regizorul documentarului 'Amy', film biografic despre cântăreaţa Amy Winehouse, a scris pe Twitter că soţia lui a trecut printr-un astfel de incident, însă până la urmă a ajuns la proiecţia peliculei.



×