x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Film Iar premiul merge la...

Iar premiul merge la...

de Sebastian S. Eduard    |    25 Mar 2014   •   20:51
Iar premiul merge la...
“Poziţia copilului”, nouă Premii Gopo, la ediţia numărul opt

Filmul “Poziţia copilului” în regia lui Călin Peter Netzer este marele câştigător al Galei Premiilor Gopo ce a avut loc luni seara la Opera Naţională din Bucureşti Filmul a primit în total nouă statuete la cea de-a opta ediţie a galei, printre care cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun scenariu.

Performanţă

Trofeul pentru cel mai bun film i-a fost înmânat producătoarei Ada Solomon, care a subliniat că premiul aparţine, în primul rând, echipei, relatează Agerpres.
“Nu mai am cuvinte să-i mulţumesc Luminiţei pentru performanţa din filmul ăsta. Îi mulţumesc lui Călin că a rezistat, îi mulţumesc lui Răzvan Rădulescu din suflet pentru cum a scris, îi mulţumesc lui Bogdan Dumitrache pentru ce a făcut în filmul ăsta şi pentru cât de aproape a stat de regizor şi, în general, pentru ce prieten minunat e. Promitem să mai facem”, a spus Ada Solomon, care a fost însoţită pe scenă, la primirea premiului, de o parte din echipa care a realizat pelicula.

Premii importante au fost acordate şi actorilor care au jucat în filmul “Poziţia copilului”, respectiv Luminiţa Gheorghiu care a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, Vlad Ivanov - cel mai bun actor în rol secundar şi Ilinca Goia - cea mai bună actriţă în rol secundar.

Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal a fost câştigat de Victor Rebengiuc pentru rolul “Costache” din filmul lui Tudor Cristian Jurgiu, 'Câinele japonez'. Filmul “Domnişoara Christina” a câştigat şi el trei premii – costume, machiaj şi muzică originală.

Filmul cu cele mai multe nominalizări, “La limita de jos a cerului”, a plecat acasă cu două statuete - pentru cel mai bun film de debut, oferită regizorului Igor Cobileanski, şi pentru cea mai bună imagine, care i-a revenit lui Oleg Mutu.

Film european

La categoria cel mai bun film european, voturile profesioniştilor din cinematografie şi ale criticilor de film au mers către “Amour”, regia Michael Haneke, distribuit în România de Independenţa Film care şi-a adăugat astfel în palmares cel de-al şaselea trofeu.

Un premiu a mai fost acordat unuia “dintre cei mai înzestraţi regizori”, Marian Crişan, din partea ProCinema, distincţia fiind înmânată de Cristian Tudor Popescu.
Momente memorabile au fost prilejuite de câştigătorii premiilor pentru întreaga activitate - regizorul Nicolae Mărgineanu şi pentru întreaga carieră - maestrul Radu Beligan.
Premiul pentru întreaga carieră a fost acordat la ediţiile precedente unor actori emblematici pentru filmul românesc - Mitică Popescu, Iurie Darie, Ion Besoiu, Draga Olteanu-Matei, Marin Moraru şi Jean Constantin.

La cea de-a opta ediţie a Galei Premiilor Gopo au participat luni seară, la Opera Naţională Bucureşti, peste 800 de invitaţi. Evenimentul a fost prezentat de Amalia Enache şi Radu Iacoban.

×