Dacă aţi văzut seria "Un socru de coşmar” şi v-a plăcut, avem o veste proastă. Robert De Niro e mic copil! Un personaj mult mai puternic, macabru şi potenţialmente nemuritor este gata să facă pe dracu’n-patru pentru a-şi proteja fiica, la aniversarea celor 118 primăveri, pentru ca nu cumva vreun muritor de serie să-i facă vreun rău.
Cam aceasta ar fi, pe scurt, istoria filmului de desene animate "Hotel Transylvania” care a avut lansarea oficială în acest week-end la Castelul Bran. Şi ca totul să fie cât mai "al naibii”, la lansare a venit din îndepărtata Americă regizorul de origine rusă Genndy Tartakovsky. Nu singur, ci împreună cu soţia unguroaică şi cei trei copii.
Când v-am spus că brandul Dracula e unul internaţional.... Da coana Udrea, nu şi nu: "Batman, Batman”...
Vizită la Bran
Dar să revenim la oile...pardon vampirii noştri. Extrem de destins, Genndy Tartakovsky a făcut istoria unui film a cărui realizare a durat circa şapte ani, a rulat mai multi regizori şi bugete imense. A povestit cum fetiţa sa nu a fost extrem de încântată de film la previzionare ("Tati, cred că mai ai de lucru”) şi cum soţia l-a determinat, prin strategii numai de ea ştiute (aiurea, vă spunem noi: treaba cu ciorba rece şi dormitul pe preş funcţionează în toate culturile), ei bine, spuneam, soţia l-a determinat să bage o replică în film referitoare la "Budapesta”. Care se transformă în "Bucureşti” dacă vedeţi variantă dublată şi nu subtitrată a filmului.
Şi apropo de asta: filmul va circula în România în două variante: subtitrată (voci: Adam Sandler, Selena Gomez, Steve Buscemi, Kevin James) sau dublată (voci: Claudiu Bleonţ, Cătălina Mustaţă, Gabriel Spahiu, Coca Blos, Tamara Roman)
Despre regizor
"Hotel Transilvania" marchează debutul lui Genndy Tartakovsky în regia de lungmetraj, după succesul "monstruos" al producţiilor TV "Laboratorul lui Dexter/ Dexter's Laboratory", "Samurai Jack" şi "Războiul Clonelor/ Star Wars: Clone Wars".
"Sunt extrem de încântat de vizita mea în Transilvania, regiune care m-a inspirat atât de mult în realizarea filmului. A fost extraordinar pentru mine să văd legendarul castel al lui Dracula şi să sărbătorim împreună acolo a 118-a aniversare a personajului nostru Mavis. Ştiu că Transilvania este «locul unde monştrii se simt la ei acasă», dar nu văd de ce nu mă pot distra şi eu puţin acolo", afirmă Tartakovsky.