x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica BLUES - AG, din nou în turneu

BLUES - AG, din nou în turneu

de Alex Revenco    |    25 Sep 2008   •   00:00
BLUES - AG, din nou în turneu

Începută în ianuarie, seria de concerte inclusă în “The Guitar Man National Tour 2008” continuă. Înainte de noua serie de concerte, AG Weinberger a acordat un interviu cititorilor Jurnalului Naţional.



Începută în ianuarie, seria de concerte inclusă în “The Guitar Man National Tour 2008” continuă. Înainte de noua serie de concerte, AG Weinberger a acordat un interviu cititorilor Jurnalului Naţional.

Cine te acompaniază?


Am norocul de a avea o echipă excelentă... muzicienii mei dragi sunt: Sorin Petrila (chitară, voce), Vlad Spătar (bas, voce) şi Miki Orban (percuţie).

De unde pot fi achiziţionate discurile “Guitar Man”, volumele 1 şi 2?

De pe site-ul meu (agweinberger.com), de pe CDBaby.com şi la concerte. De asemenea, se pot descărca piesele de pe iTunes, Napster, Rhapsody, Amazon, PayPlay, MusicIsHere, rVibe şi alte librării digitale

Care a fost cel mai bun moment din 2008?


Când cei doi copii ai mei – Alexandru (13 ani) şi Miriam (2 ani) – s-au întâlnit în sfârşit pentru prima dată şi astfel am putut petrece împreună câteva săptămâni minunate.

“Invazia” muzicienilor străini face bine artiştilor români?

Migrarea produselor muzicale şi culturale nu poate să facă decât bine. Astfel, persoanele implicate în acest business îşi pot măsura cu adevărat valoarea.

Câţi muzicieni de la noi ar putea face faţă unor concerte “afară”?

Sunt convins că există şi alţi muzicieni talentaţi care să facă o carieră internaţională. Dar câteva concerte “afară” – aşa cum zici tu – nu înseamnă o carieră de durată. Asta se construieşte foarte greu şi are multe componente care nu depind în mod direct de artist.

Cum vezi viitorul showbiz-ului în România?

E în creştere... cel puţin din punctul meu de vedere. Cred foarte mult în independenţa artistului... Le doresc tuturor colegilor să-şi găsească resursele spre independenţă şi să încerce să depindă de cât mai puţini factori… Eu sunt dovada vie că această abordare funcţionează… Îmi permite să-mi controlez calendarul de concerte, vânzările de discuri etc.

Cât de mult te afectează “pirateria” pe net?


Deloc nu mă afectează şi nu mă deranjează. “Pirateria” probabil îi afectează pe cei care oricum nu au nimic de spus şi din obscuritatea existenţei lor artistice emit doar pretenţii. Pentru mine, net-ul este cel mai eficient mijloc de promovare. Aşa că pirataţi-mă! Ha-ha! Dar nu uitaţi să plătiţi totuşi cei 0,99 USD la iTunes... ha-ha!

×
Subiecte în articol: muzica