x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sorana Cîrstea e în turul trei la Masters-ul de la Madrid

Sorana Cîrstea e în turul trei la Masters-ul de la Madrid

de Redacția Jurnalul    |    25 Apr 2024   •   23:45
Sorana Cîrstea e în turul trei la Masters-ul de la Madrid
Sursa foto: Hepta

După un meci cu 14 break-uri, Soana Cîrstea s-a calificat joi în turul trei al turneului de tenis de la Madrid. Românca a învins-o în trei seturi pe filipineza Alexandra Eala, 18 ani, locul 170 mondial. Cel mai probabil, adversara lui Cîrstea din turul următor va fi lidera mondială Iga Swiatek.

Ceea ce părea că va fi o sarcină ușoară pentru românca clasată pe locul 30 în clasamentul WTA, s-a dovedit a fi un meci în care Cîrstea a fost nevoită să apele la resurse suplimentare pentru a se impune cu unele emoții în fața tinerei filipineze.

Încheiat cu scorul de 6-3, 6-7 (6), 6-4, meciul a avut parte de 14 break-uri, de-a lungul celor două ore și 20 de minute de joc.

Partida a început cu patru break-uri consecutive, al cincelea fiind reușit de Cîrstea, care nu și-a mai cedat apoi serviciul și a închis setul de debut cu 6-3.

Actul secund a fost mai echilibrat, și după alte patru break-uri, câte două de fieare parte, a ajuns să fie decis în tiebreak. Cîrstea a avut minge de meci la 6-5, dar filipineza a replicat câștigând trei mingi consecutive, cu care a dus meciul în set decisiv.

Decisiv ce a debutat cu alte trei break-uri, unul în plus pentru Eala, care a pus presiune pe Cîrstea. Favorita 27 s-a mobilizat s-a și a revenit de la 1-3, cedând un singur game și închizând meciul cu un break la zero.

În turul următor, al șaisprezecimilor de finală, Cîrstea o va întâlni cel mai probabil pe lidera mondială Iga Swiatek, cea care joacă în turul secund cu chineza Xiyu Wang, care a eliminat-o în primul tur pe Ana Bogdan.

Sorana Cîrstea își depășește performanța de anul trecut de la Caja Magica, atunci fiind eliminată în turul doi de Aryna Sabalenka.

Prezența în turul trei îi aduce lui Cîrstea un premiu în bani de 51.665 euro și 65 de puncte WTA.

În turul doi la Madrid s-a mai calificat și Jaqueline Cristian, care o va înfrunta vineri pe favorita 22, sportiva cehă Barbora Krejcikova.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: sorana cîrstea Madrid eala