x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica La Ateneul Român vine “pianista YouTube”, Valentina Lisitsa

La Ateneul Român vine “pianista YouTube”, Valentina Lisitsa

de Maria Sârbu    |    23 Oct 2013   •   19:52
La Ateneul Român vine “pianista YouTube”, Valentina Lisitsa
Sursa foto: Gilbert Francois

Ateneul Român găzduieşte la 5 noiembrie, de la ora 19:00, recitalul de pian al Valentinei Lisitsa, supranumită “pianista YouTube” şi considerată una dintre cele mai neconvenţionale şi puternice artiste ale momentului. Este pentru prima dată când ea concertează sub cupola Ateneului, recitalul său făcând parte dintr-un amplu turneu internaţional.

Se spune despre această pianistă fenomen că a revoluţionat muzica clasică prin tehnologie, căci la începutul acestui an ea înregistra pe canalul său de YouTube 60 de milioane de fani. De atâţia oameni este ascultată, urmărită!
În 2013, artista americană de origine ucraineană (s-a născut la Kiev, dar în 1991 s-a stabilit în Statele Unite) a lansat CD-ul intitulat “Rachmaninov”, care conţine “o interpretare nouă” a celor patru concerte pentru pian şi orchestră şi Rapsodia pe o temă de Paganini de Rahmaninov.
Potrivit organizatorilor recitalului de la Ateneu (Rama Events), albumul este o continuare a concertului său londonez de la Royal Albert Hall, din iulie 2012, la care au venit 8.000 de spectatori, concert transmis şi online prin live streaming şi urmărit astfel de alţi 100.000 de oameni. Lisitsa a fost invitată în acest an la BBC Proms, unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de muzică clasică din lume.
Recitalul extraordinar de la Bucureşti include “Preludii” de Rahmaninov, “Nocturne” de Chopin, sonata “Apassionata” de Beethoven, “Totentanz” de Liszt.

Presa internaţională scrie despre ea în termeni elogioşi: “Intensă”; “Urmaşa lui Rahmaninov”, “Un Justin Bieber al muzicii clasice”.
I se aduc elogii şi pentru faptul că este “singura artistă care a reuşit să apropie muzica clasică de public, folosindu-se de puterea Internetului şi a reţelelor de socializare”.
Biletele pentru evenimentul de la Bucureşti se pot achiziţiona online, prin reţeaua Eventim, precum şi de la magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti.

Click aici pentru a accesa canalul de youtube al pianistei Valentina Lisitsa








×
Subiecte în articol: Valentina Lisitsa