x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Lansare de disc Rezident Ex: o întâlnire între prieteni

Lansare de disc Rezident Ex: o întâlnire între prieteni

de Alex Revenco    |    21 Apr 2013   •   13:33
 Lansare de disc Rezident Ex: o întâlnire între prieteni

Primul album al formaţiei este intitulat “Alpha” şi conţine piesele compuse de Tavi Iepan în perioada Cargo. Unele dintre ele sunt deja hituri, altele sunt piese pe care marele public nu le cunoaşte. Toate au contribuit, atunci când au fost compuse, la cristalizarea unui stil important pentru muzica rock din România şi era firesc ca ele să reprezinte şi pentru Rezident Ex un început de drum. De-aici şi titlul albumului: Alpha, prima literă a vechiului alfabet grecesc, care simbolizează şi numărul unu. Începutul. Lansarea  a fost gândită ca o întâlnire între prieteni, bucuroşi să se revadă după o absenţă de câteva luni, să-şi reamintească momentele trăite împreună. David Fracheboud, realizator la postul de televiziune francez Canal Plus, e pasionat de muzică şi a realizat un documentar despre trupă, în septembrie 2012, iar Rezident Ex vă invită să-l urmăriţi împreună, pe 1 mai, în True Club din Bucureşti. Accesul la lansarea albumului Alpha se face pe baza unui CD achiziţionat la intrarea în club.

Declaraţii de presă înainte de lansare:
Ovidiu Ioncu-Kempes: “Mi-am interzis ani la rând să mă gândesc că voi mai urca vreodată pe o scenă sau că voi mai participa la înregistrarea unui album. Acum, când Rezident Ex se pregăteşte pentru lansarea albumului Alpha, înţeleg mai bine ca oricând că nu trebuie să renunţi niciodată la visele tale sau la menirea ta”.

Tavi Iepan: “Lansarea albumului Alpha a fost gândită ca o întâlnire între prieteni. Publicul va avea ocazia să ne cunoască personal, iar noi ne dorim foarte mult asta, cu atât mai mult cu cât posibilitatea acestor întâlniri este redusă. Ne face mare plăcere să vă invităm la acest ”.

Christian Podratzky: “În cariera mea, CD-urile la imprimarea cărora am participat ca basist şi cărora le-am realizat şi grafica nu sunt foarte multe. Fac acest lucru doar atunci când implicarea mea afectivă este foarte puternică. Este unul dintre motivele pentru care albumul Alpha are o semnificaţie specială pentru mine”.

Adi Popescu: “Aştept cu nerăbdare lansarea, pentru că albumul Alpha este un produs 100% Rezident Ex şi verdictul publicului e foarte important pentru noi. Sper să fie pozitiv. Ar fi cea mai minunată răsplată pentru nopţile pierdute la imprimări, mixaje şi graphic-design, pentru toate eforturile noastre de a fi, măcar prin intermediul acestui album, tot timpul acasă”.

Florin Cvasa: “Prima mea apariţie discograficăa fost albumul Bio, al grupului Neurotica, considerat şi astăzi, la 15 ani de la lansare, o realizare de referinţă pentru rockul românesc. Îmi doresc ca Alpha, albumul de debut al grupului Rezident Ex, să aibă acelaşi destin”.
Matthias Lange: “Sunt  bucuros că am participat la realizarea albumului Alpha şi că lansarea lui mă aduce şi mai aproape de minunatul public din ţara dumneavoastră. Abia aştept să stăm la discuţii şi să ciocnim un pahar împreună”.

×
Subiecte în articol: lansare Rezident Ex