x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Atenție la fraude. Cum rămâi fără bani pe card după ce plătești parcarea

Atenție la fraude. Cum rămâi fără bani pe card după ce plătești parcarea

de Redacția Jurnalul    |    18 Mai 2024   •   19:20
Atenție la fraude. Cum rămâi fără bani pe card după ce plătești parcarea

Hackerii au găsit o nouă metodă prin care să fure datele de card și banii.

În mai multe țări europene, parcările publice se plătesc prin scanarea codurilor QR. 

Un bărbat din Marea Britanie a povestit cp a fost la un pas să rămână fără bani pe card după ce plătit parcarea pentru mașină. Codul QR a fost înlocuit cu altul, arată The Sun.

Hoții au lipit un cod QR fals peste cel real, aflat la automatele unde se plătește parcare, astfel că în momentul în care vrei să plătești parcarea, datele de pe card și cele personale sunt furate.

“AU ÎNCEPUT DIN NOU…! De data aceasta, mașinile din parcări. Știți acele mici și frumoase coduri QR pe care le puteți scana cu telefonul pentru a face o plată? Ultima escrocilor este să lipească propriul lor mic cod QR peste cel real, pentru a putea fura tot felul de informații despre tine și despre cardul tău”, a fost mesajul britanicului.

Cum știi dacă codul QR este sau nu fals

Nu doar în Marea Britanie se întâmplă asta, ci și în Statele Unite. Un alt internaut a dezvăluit că un cod QR fals a fost lipit peste un cod QR rea,l pe care șoferii trebuiau să îl scaneze pentru a plăti pentru timpul petrecut într-un loc de parcare.

Pentru a evita să rămâi fără bani când plătești parcarea, este bine să fii atent la codul QR. Îl atingi cu unghia și să îți dai seama dacă este sau nu cel original, nogtează  ziarulring.ro.

×
Subiecte în articol: bani escroci parcare