x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Un nou album AC/DC, fără Malcolm Young. Chitaristul se retrage din motive de sănătate

Un nou album AC/DC, fără Malcolm Young. Chitaristul se retrage din motive de sănătate

25 Sep 2014   •   13:17
Un nou album AC/DC, fără Malcolm Young. Chitaristul se retrage din motive de sănătate

Un nou album AC/DC, fără Malcolm Young. chitaristul se retrage din motive de sănătate

Celebra formaţie AC/DC a anunţat miercuri că va lansa un nou album în decembrie, album ce va reprezenta primul produs discografic scos de formaţie fără chitaristul şi membrul fondator Malcolm Young, care şi-a încheiat cariera din motive de sănătate.

Formaţia va lansa pe 2 decembrie albumul „Rock or Bust“, primul album de studio după şase ani de la debutul albumului "Black Ice". Aceştia vor porni într-un turneu mondial în 2015 pentru a promova albumul, iar Malcolm va fi înlocuit de nepotul său, Stevie Young, scrie Daily Mail. Singurul membru din formula de început a formaţiei a rămas fratele lui Malcolm, chitaristul Angus Young, de 59 de ani.

Formația AC/DC a anunțat în luna aprilie retragerea lui Malcolm Young, 61 de ani, din motive medicale. "Din nefericire situația lui nu s-a îmbunătățit și nu va reveni în formație", a comunicat casa de discuri Columbia Records. După mai bine de 40 ani în care a cutreierat lumea alături de una dintre cele mai mari trupe de rock din lume, chitaristul şi totodată membrul fondator al trupei AC/DC, Malcolm Young, a fost nevoit să-şi ia adio de la muzică. Deşi detaliile despre starea sa de sănătate nu au fost dezvăluite, colegii săi de trupă au confirmat: Malcolm Young va fi înlocuit de nepotul său, Stevie Young.

Noul album va cuprinde 11 piese, pe care se află şi single-ul "Play Ball", piesă care urmează să fie lansată pe 27 septembrie. Formată în 1973 în Australia de către frații Young, Malcolm și Angus, AC/DC a vândut peste 200 de milioane de albume în întreaga lume și este una dintre cele mai iubite și respectate trupe din istoria muzicii rock'n'roll.


×