x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vești bune după atentatul din Slovacia. Viața premierului este în afara oricărui pericol

Vești bune după atentatul din Slovacia. Viața premierului este în afara oricărui pericol

de Redacția Jurnalul    |    19 Mai 2024   •   18:40
Vești bune după atentatul din Slovacia. Viața premierului este în afara oricărui pericol
Sursa foto: Hepta

Viața prim-ministrului slovac Robert Fico este în afara oricărui pericol, la patru zile de la atentat, anunță vicepremierul Robert Kalinak, potrivit Reuters.

"Nu mai există pericol imediat pentru viaţa sa, dar starea sa rămâne gravă şi necesită îngrijiri intensive", a declarat Kalinak, cel mai apropiat aliat politic al lui Fico.

El a precizat însă că premierul nu va fi transferat, deocamdată, de la spitalul din Banska Bystrica.
Roberet Fico este spitalizat de miercuri, când un bărbat de 71 de ani l-a împușcat cu mai multe gloanţe, mai ales în abdomen. El a suferit o operaţie de cinci ore miercuri şi o alta, mai scurtă, vineri, ambele în spitalul de la Banska Bystrica, în centrul Slovaciei.

"Putem considera că starea sa este stabilă şi pronosticul este pozitiv. Ne simţim cu toţii puţin mai destinşi acum", a declarat Kalinak în faţa spitalului.

Poetul Juraj Cintula a tras cinci gloanţe spre Fico, lovindu-l cu patru dintre ele.

El a fost prezentat, sâmbătă, în fața unui tribunal penal din Pezinok, la nord-est din Bratislava, care a dispus menţinerea sa în detenţie provizorie.

Robert Fico are 59 de ani și a ajuns premier după ce partidul său Smer-SD a câştigat alegerile legislative în toamna 2023.

El se află la al patrulea mandat de premier, după ce a făcut campanie cu propuneri de pace în războiul dintre Rusia şi Ucraina, şi cu dorinţa sa de a pune capăt ajutorului militar pentru Kiev, decizie care a fost pusă în practică.  

×
Subiecte în articol: slovacia robert fico robert kalinak atac