x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru La Festivalul Undercloud – săli pline

La Festivalul Undercloud – săli pline

02 Sep 2014   •   17:30

Festivalul de Teatru Independent “Undercloud”, ajuns la a VII-a ediţie, s-a deschis luni seară la Muzeul Naţional al Ţăranului Român cu spectacolul Teatrului Act “Absolut”, după “Ivan Turbincă” de Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija. Un început excepţional al acestui eveniment! Protagonistul montării, actorul Marcel Iureş, i-a impresionat pe cei prezenţi cu talentul şi arta sa de a spune o poveste în scenă. Sala a fost arhiplină. În aceeaşi seară, publicului i-au fost propuse încă două spectacole: “Un tramvai numit dorinţă” de Tennessee Williams, regia Andrei şi Andreea Grosu, şi “Step 100%”, în regia Claudiei Negroiu.

Festivalul este competitiv. Există două secţiuni – IN şi OFF. Dacă în prima secţiune au fost selectate producţii cu tineri actori, în cea de-a doua sunt spectacole în care joacă actori consacraţi.
Juriul actualei ediţii este alcătuit din regizoarea Sanda Manu, criticul de teatru Ludmila Patlanjoglu, teatrologul Irina Ionescu, jurnalista Cristina Bazavan şi actorul George Ivaşcu.

În acest an participă la festival şi trupe străine, din Marea Britanie, Franţa şi Ungaria. Programul cuprinte 32 de spectacole prezentate la Muzeul Naţional al Ţăranului Român până la 11 septembrie.


×