x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru La TNB, un nou atac artistic marca 9G

La TNB, un nou atac artistic marca 9G

de Maria Sârbu    |    04 Noi 2014   •   18:35
La TNB, un nou atac artistic marca 9G

În repertoriul Teatrului Naţional Bucureşti a intrat un nou spectacol al tinerilor, din Programul 9G, intitulat ”Ziua în care nu se cumpără nimic”, regizat de Horia Suru pe textul dramaturgului norvegian Kim Atle Hansen. Deci e “despre tineri, despre implicarea politică şi socială, despre naivitate şi principii” şi te întrebi ce fel de consecinţe ar putea avea o astfel de implicare şi ce riscuri suntem dispuşi să ne asumăm”, după cum informează TNB, instituţia care a produs spectacolul împreună cu ProDrama şi Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală “Ion Sava” (proiect finanţat de ArCuB, prin programul “Bucureşti 555”.

”Ziua în care nu se cumpără nimic” se joacă miercuri, 5 noiembrie, de la ora 20:00, la Sala Mică a Naţionalului. E un spectacol “proaspăt, care ia pulsul generaţiei tinere, într-un mod curajos şi asumat”, care vorbeşte “despre schimbarea ce începe de la individ, făcând apel la umor (fără a aluneca în sarcasm), la activism (fără a împinge spre extremism) şi la soluţii artistice contemporane, efervescente, de sunet, decor şi design”. O descriere antrenantă!

Distribuţia îi include pe actorii Simona Cuciurianu, Cristina Găvruş, Ilinca Hărnuţ, Rolando Matsangos, Emil Măndănac, Andrei Morariu, Olivia Niţă. Din echipă fac parte şi arh. Bogdan Costea – decor, Anca Miron – costume, Andreea Veder - Live DJ ş.a.

Kim Atle Hansen este nu numai dramaturg, ci şi actor. A scris multe piese “tratând probleme ale societăţii actuale”. Este angajat al Norske Theater din Oslo. “Ziua în care nu se cumpără nimic” este cea mai cunoscută piesă a sa, montată până acum în Anglia, Brazilia, Italia, America, Rusia.

×