x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Regizorul care a montat “Corteo” la Cirque du Soleil vine în România

Regizorul care a montat “Corteo” la Cirque du Soleil vine în România

20 Oct 2014   •   18:48
Regizorul care a montat “Corteo” la Cirque du Soleil  vine în România

Numele lui este Daniele Finzi Pasca. În 2005 concepe şi regizează renumitul “Corteo” la Cirque du Soleil, spectacol care a fost văzut până în prezent de peste trei milioane de spectatori. Un an mai târziu imaginează şi pune în operă a XX-a ceremonie de închidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Torino, producţie pentru care a fost distins cu Swiss Award in the Show Bussiness 2006. În 2014 Daniele Finzi Pasca este solicitat să fie creatorul ceremoniei de închidere a Jocurilor Olimpice de la Soci.

El este regizorul spectacolului “Donka – o scrisoare către Cehov” al Companiei Finzi Pasca din Elveţia, care va putea fi văzut la Bucureşti în acest an, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru. Astfel Daniele Finzi Pasca vine pentru prima dată în România, după cum anunţă organizatorii FNT. “Donka – o scrisoare către Cehov” este un “eveniment vizual, un spectacol de dans, acrobaţii, jonglerii şi echilibre fragile extrem de ofertant”.

Au fost programate doar două reprezentaţii cu “Donka...”, la 29 şi 30 octombrie, de la ora 20:30, la sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti. Directorul FNT, Marina Constantinescu, remarca de curând că această întânire “nu trebuie ratată”. Este o ocazie unică de a vedea la Bucureşti o creaţie a regizorului Daniele Finzi Pasca, un spectacol care a impresionat publicul la cele mai prestigioase festivaluri din lume: “Donka – o scrisoare către Cehov” - “The Best Performance”, potrivit săptămânalului britanic The Stage, şi totodată “The Greatest Moment of the Year 2012”). Oferă această ocazie FNT! (M.S)

×