x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Adrian Mititelu recunoaşte că e ţepar

Adrian Mititelu recunoaşte că e ţepar

de Dan Dumitrescu    |    20 Ian 2011   •   20:10

Dorel Stoica, Răzvan Stanca şi Alex Piţurcă au plecat de la Universitatea Craiova imediat după ce Victor Piţurcă a intrat în conflict ireconc­i­­­liabil cu patronul clubului. La plecarea respectivilor jucători Adrian Mititelu a recurs la scuze şi nicidecum la acuze, aşa cum o face acum, când Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu au părăsit intempestiv cantonamentul de la Govora.

Vorbind despre plecarea lui Dorel Stoica, Mititelu spunea: „Reţineţi, de la el a venit iniţiativa. Universitatea Craiova nu este o închisoare. Mititelu nu poate să ţină pe nimeni cu forţa”. Teatru prost! Resemnarea lui Adrian Mititelu, afişata lui cumsecădenie şi mimarea înţelegerii faţă de o decizie pe care jucătorul a luat-o pe cont propriu nu reprezentau decât minciuni prin care patronul oltean cerşea îngăduinţa suporterilor revoltaţi. În fapt, Adrian Mititelu plătea, prin lipsa de reacţie, datoriile pe care le avea faţă de respectivii jucători. Plecarea lui Găman şi Bărboianu, în schimb, a încordat la maximum muşchiul patronal. Mititelu a renunţat la mască. Iniţiativa jucătorilor n-a mai fost decisivă pentru patronul care alege să lupte de la legal până la penal împotriva dezertorilor. Încordatul face însă abstracţie de un mic amănunt. Şi anume acela că Universitatea Craiova nu este o puşcărie a jucătorilor fără drepturi. Că patronul nu poate pretinde comportament ireproşabil angajaţilor câtă vreme el însuşi este repetent în achitarea obligaţiilor patronale.

Înverşunarea lui Adrian Mititelu împotriva jucătorilor şi a lui Victor Piţurcă, cel acuzat că s-ar afla în spatele manevrei, se consumă hao­tic. Şi fără inteligenţă. Marfă care lipseşte din galantarul lui Mititelu. De aceea acuzele lansate de patronul Universităţii completează mai degrabă un rechizitoriu al propriilor erori. Erori care vizează atât încălcarea regulamentelor fotbalistice cât şi chiar încălcarea legii.

Situaţia financiară dezastruoasă a Universităţii, afişată în piaţa publică prin conflictele generate de Adrian Mititelu, reclamă o dubioasă licenţiere a clubului. Iar dubiile care ţin de trecut nu mai pot fi escamotate la viitorul examen al licenţierii. Adrian Mititelu joacă astfel de unul singur şi proprie răspundere pentru retrogradarea Universităţii în eşalonul secund. Aceleaşi scandaluri generate de Adrian Mititelu au alertat, mai abitir decât până acum, paznicii finanţelor publice. Nu cred că Adrian Mititelu va mai putea să exerseze de aici înainte vreo abilitate prin care să adoarmă ochiul recupe­ratorilor bugetari. Şi, astfel, se va pune cruce unor eventuale încasări în contul clubului. Orice ban care, eventual, va avea ca destinaţie Universitatea Craiova va intra în contul salariilor restante ale angajaţilor sau în contul datoriilor către stat. Despre achiziţii şi alte cheltuieli cu echipa se va vorbi doar sub acoperirea prafului de pe tobă.

În fine, ultima năzbâtie a lui Mititelu o reprezintă afişarea garanţiilor acoperitoare pentru banii cu care Victor Piţurcă a împrumutat Universitatea Craiova. Adrian Mititelu şi-a încins glagoria până la fierbere pentru a găsi cuvintele prin care să convigă auditoriul că cele trei dezlegări în alb nu pot fi legal folosite de Victor Piţurcă. A mai încercat el să insinueze că Piţurcă nici nu a adus banii promişi la echipă. Despre aportul financiar la care s-a obligat Piţurcă nu mai discutăm. Evidenţa este dată de achitarea salariilor restante către jucători. Celălalt aspect este mai interesant. Al garanţiilor. Mititelu spune că acestea nu sunt valabile legal. Dar ele poartă semnătura sa, semnătură pe care nu o neagă. În aceste condiţii, dacă Mititelu ar avea dreptate în privinţa lipsei de valabi­litate a respectivelor garanţii, nu putem trage decât o singură concluzie. Adrian Mititelu l-a escrocat pe Victor Piţurcă. Adrian Mititelu este un ţepar şi îşi asumă public acest calificativ. Or, un club condus de un ţepar recunoscut nu mai poate avea viitor. Are numai trecut, şi acela trist.

×
Subiecte în articol: editorial