x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Atenţie, părinţi: proiectul maimuţelor!

Atenţie, părinţi: proiectul maimuţelor!

de Adrian Cercelescu    |    03 Iun 2015   •   07:43

Dacă regulamentul de fotbal ar cădea sub incidenţa politicianului român, finala Ligii Campionilor s-ar juca sâmbătă cu o minge de ping-pong. Jucătorii vor fi anunţaţi de această schim¬bare vineri pe seară, după ce toată săptămâna s-au antrenat cu o bilă de popice. Reacţia internaţională e greu de prevăzut (probabil că englezii ar ieşi din UE şi grecii şi-ar da foc la Atena), dar cu telespectatorul român e simplu. Care va sesiza ceva schimbat la fotbal, înjură până în minutul 3 şi îi trece. Ceilalţi vor înjura tot meciul, din simplu exerciţiu democratic.

În acest scenariu nu e nimic exagerat; statistica arată că lucrurile stau chiar mai rău. România este o ţară guvernată empiric de nişte Dorei cu pretenţii, în stare să schimbe legea pensiilor de 80 de ori şi a educaţiei de 64. Luni şi-au pus în dezbatere publică o nouă fantezie cu şcoala, dar care promite enorm: până şi proiectul acestei legi a fost formulat şi dat dracu' de trei ori în trei luni. Până şi ei se miră de ce le-a ieşit (cum, mă, să-i pui pe ăia mici de-a VIII-a să ia două rânduri de examene ca să intre o dată la liceu?). „E un proiect ce va putea să rămână până la final într-o proporţie de 90, 80, 70, 60, 50, 40 la sută", a apreciat şeful Educaţiei.

90 sau 40, ă? Băgaţi copiii în case şi ascundeţi carne¬tele de note! Păi, la asemenea marje de eroare, proiectele astea ar putea fi scrise şi de o maimuţă.
 

×