x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Becali, un Trump de România

Becali, un Trump de România

de Dan Constantin    |    14 Noi 2016   •   07:50
Becali, un Trump de România

Trump a avut succes în imobiliare. Becali este considerat în România un geniu al speculațiilor cu terenuri. Trump este miliardar, lumea l-a votat apreciind că nu vrea să mai facă bani din politică. Becali are și el o avere de sute de milioane de euro, este filantrop și a dat bani politicienilor să-și finanțeze campanii. Societățile lui Trump nu sunt cotate la bursă, așa încât informațiile din interiorul lor sunt greu accesibile. Încrengătura de afaceri a machedonului, contorsionată ca și mintea lui Becali, este de nepătruns; nepoții, verii, clubul de fotbal se învârt ca la roata norocului, doar procesele, cu expertizele atașate, dând câteva repere despre proprietățile reale.

Trump face rating, televiziunile i-au mediatizat toate trăsnăile pentru că lumea se uita la el ca la urs. Becali este vânat de reporterii trimiși de șefii lor pentru creșterea audiențelor. Trump a câștigat postul nr. 1 din administrația americană pentru că a fost inventat de sistemul care a intervenit direct în favoarea ,,produsului” într-un moment de cumpănă al campaniei. Hillary Clinton îl acuză direct în Washington Post pe James Comey, șeful FBI, pentru acțiunile lui din ziua 11 și ziua 3 de dinaintea votului. Becali a ajuns ,,cineva” pentru că Hrebenciuc l-a transformat dintr-un suporter al Stelei în finanțator și proprietar al echipei. Vadim l-a făcut europarlamentar, iar Crin Antonescu l-a invitat la liberali, cu loc în Comisia juridică a Parlamentului.

Cine a fost cel mai bucuros comentator al victoriei lui Trump? Gigi Becali! Fără să o declare încă, simte că poate fi un Trump de România. Are toate datele genetice ale modelului din America. Sistemul care l-a propulsat pe Trump funcționează în România mult mai eficient. Este rodat și probat în filtrarea parlamentarilor, schimbarea Guvernului, manevrarea Facebook-ului, folosirea incendiilor picate la țanc. Becali este în rezerva de cadre, nu stă ascuns, ci este gata să intre oricând în jocul politic. O poate face cu succes la prezidențialele din 2019. Trump nu știe încă de fratele lui de cruce de la București. Dacă va avea de ales între răul cel mic - Iohannis, poporul va fi merge pe mâna răului cel mare - Becali, după zicala ,,Dracul nu-i atât de negru”!

 

×