x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Blonde la Zidul Plângerii

Blonde la Zidul Plângerii

de Dan Constantin    |    24 Noi 2011   •   21:00
Blonde la Zidul Plângerii


Prietene din afaceri comune si slujbase devotate Puterii pe linie ideologica, cele doua dive blonde din Guvern au facut o excursie in interes de servciu in Tara Sfanta. Imbinarea placutului cu utilul s-a dovedit si de aceasta data, in varianta Cabinetului Boc, o precumpanire a laturii recreative. Vrand sa se arate mai cuvioase decat sunt, Nutzy Udrea si Daniela Andreescu – fosta Zisman dupa un sot anterior, s-au lasat filmate la Zidul Plangerii, in zona cea mai sensibila a Ierusalimului. Nutzy, lasand deoparte preceptele care guverneaza Locul Sfant atat pentru evrei, cat si pentru musulmani, si-a scris dorintele neimplinite si pro­blemele nestiute pe un bilet si apoi l-a infipt in crapaturile zidului. A spus fara nici o tresarire ca a pus acatiste. Sefa turismului de partid si de stat era datoare sa stie ca nu poti amesteca ortodoxia pe la Zidul Plangerii. Putea sa-i fi spus fosta doamna Zisman cum sta cu biletelele pe care le pun evreii. Dar sa nu facem caz de atata lucru, desi israelienii foarte stricti s-ar putea simti ofensati.
Dar cele doua doamne oficiale s-au aflat in misiune in Israel, asa ca nu va fi un conflict diplomatic pe teme religioase cu celula cea mai pu­ternica a Executivului, legatura stran­sa si directa a Palatului Victoria cu Palatul Cotroceni.

De altfel, cele doua personaje au lu­crat la Cotroceni pe post de consiliere ale presedintelui Basescu pana sa fie ins­caunate in pozitii-cheie la Guvern. Pentru cine stie hatisurile Puterii, nu este un secret ca al doilea post in ie­rar­hia din Palatul Victoria este al secretarului general al Guvernului. Daniela Nicoleta Andreescu, fosta Zisman, a pornit ca desenator, cu li­ceul terminat, la Institutul de Pro­iec­tari Constructii de Masini din Bucuresti si dupa un an se transfera la Vulcan. Nu declara ce a facut opt ani acolo, din ce stim ar fi lucrat la ser­vi­ciul personal, la cadre, timp in care a terminat si Dreptul la fara frecventa. Dupa ’90 incepe marea cariera, fa­cand si a doua facultate, la Dimitrie Can­temir, unde a facut Dreptul si sfi­oa­­sa Elena Udrea. Intre Cocos, Aurel Teodorescu si Daniela (Zisman) Andreescu se pune la lucru o morisca de interese din care au crescut averi, au inflorit sentimentele frumoase ce au dus la casnicii si, evident, succcesul pe linie politica sub Traian Basescu.

Pe cand puneau cele doua blonde bi­letele in Zidul Plangerii si se hlizeau la televiziuni, sa afle tot ro­manul ca supararile au ramas acasa, in tara, pe Daniela Nicoleta Andreescu, fosta Zisman, a ajuns-o un scandal de conflict de interese. Odraslele din prima si a doua casatorie s-au oplosit prin functii platite de stat si au clocit afaceri in spatiile gestionate de mamica prin RAPPS. Chiar si coautorul Aurel Teodorescu, devenit sot de sefa la SGG, si-a proptit o afa­cere cu bete de pescuit, rame si musculite profesionale tot in spatiile Protocolului de Stat.

Scandalul i-a festelit vizita lui Boc in Israel, ziaristii punandu-i cu nesimtire intrebari despre Danieluta-Cea-Darnica in Spatii-cu-Famiglia-Ei. Va da raspunsuri publice, a zis ve­xat premierul. De asta aveam ne­­voie, de inca un raspuns obraznic al spe­cialistei in migratii! Boc a rezolvat pro­blema. Stau si ma intreb daca ar fi putut sa fie mai transant, sa joace rolul durului? Boc stie si el, in fine, ce stia tot satul. In Palatul Victoria, sefa apa­ratului este Andreescu, iar Udrea este sefa de facto a Guvernului. Cu doua blonde pe cap, care raporteaza la Cotroceni orice miscare pe care o face, Boc Emil s-a facut mai mic.

Cele doua dizgratii au bagat aca­tistele in Zidul Plangerii. Le-au pus insa gresit, iar mesajul catre Divinitate s-ar putea sa se intoarca negativ. Au vrut marire, va fi decadere. Au vrut liniste, vor fi vuiet si scandal. Si-au dorit avere mai mare? Vor fi saracie si confiscare! Asa sa le ajute Dumnezeu!

Cele doua blonde dedulcite din plin la cele lumesti, trimise pe banii contribuabililor romani in Tara Sfanta, poate au bagat un acatist de pocainta! Atunci, lucrurile se pot schimba. Iata cateva versete din acatistul de pocainta pentru iertarea pacatelor:

Iarta-ma, Doamne, ca toata viata am slujit cel rau/
Iarta-ma, Doamne, ca smochin neroditor am devenit/
Ca bogatia ce-am primit spre mantuire rau am cheltuit/
Candela sufletului mi s-a stins si in pacat am adormit/
Ca in desertaciunea lumii greu m-am indulcit.

Chiar credeti ca asta au pus blon­dele in zid? Parca vad cum cereau vui­toa­ne si arginti, prim-ministri si presedinti!

Ne vom dumiri dupa aterizare. Stim ce biletele au bagat in cascava­lul bugetului, asa ca bani vor avea.
Restul, mai vedem!

×