x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cinste tie, Victor Ponta!

Cinste tie, Victor Ponta!

de Serban Cionoff    |    24 Oct 2017   •   17:24

Am renunțat de ceva vreme să mai iau în serios și să mai pun la suflet  declarațiile lui Victor Ponta,  personaj care a reușit într-un timp record că producă o uriașă dezamăgire celor care au făcut greșeala de a-l fi luat în serios. Dar văd că, deși tot mai mulți oameni de bună credință îi spun, mai direct au mai voalat, să o lase mai moale cu bățul ăla vârât în gard și să nu se mai erijeze în arbitrul bunelor maniere ale politichiei, el perseverează cu un tupeu de-a dreptul stupefiant.

 Bunăoară, azi, după ce își varsă porția zilnică de zoaie peste foștii săi colegi de partid și,în principal asupra lui Liviu Dragnea, Victor Ponta atrage luarea aminte că de pe urma greșelilor actualei guvernări ,,vor avea de suferit oameni cinstiți care au făcut propagandă partidului’’ Încheind apoteotic așa:,,Ca și mine!’’

 Citești, recitești și te crucești! Adică oamenii aceia cinstiți, de mila cărora varsă acum lacrimi de crocodil Victor Ponta, s-au aflat și ei în vie la Sebastian Ghiță și în alte locații secrete, dimpreună cu neînfricata Zeiță a anticorupție sau niscai mai mari ai SRI? Erau ei de față atunci când Elena Udrea- la acea vreme sfetnic de nădejde al Amiralului Dezastrului Național și curea de transmisie între Palatul Cotroceni și Palatul Victoria-  punea o vorbă bună și cu impact decisiv la numirea Laurei Codruța Kovesi în fruntea DNA, acest odios instrument de represiune politică al regimului? Au mers, aceiași oameni cinstiți, duși pe sus de către Traian Băsescu, la pachet cu Victor Ponta, la Bruxelles și au cauționat odiosul pact de capitulare care i-a fost înmânat, cu temenelele de rigoare, lui Jose Manuel Barroso? Sau, și mai rău, tot din partea acestor oameni cinstiți au fost  adresate rugăminți fierbinți către mai marii politicii europene și mondiale care au îngropat rezultatul zdrobitor al Referendumului din 2012?

Și, firește, întrebările ar putea continua. Mă opresc, însă, aici, de scârbă și de revoltă. La urma-urmei, de ce m-aș mai mira, fiindcă văd că ipocrizia se poartă  și nu este zi lăsată de la Dumnezeu să  nu dăm peste câte o altă fariseică declarație a unor inși  care, acum mai bine de un deceniu, făceau pactul cu diavolul. Pentru ca, după asta, tot ei să pozeze în imaculați fără teamă și, mai ales, fără rușine. Așa cum a făcut și Ioan Rus, figură marcantă a Grupului de la Cluj care ne spune ce bine ne-ar fi fost dacă, în 2004, câștigătorul alegerilor prezidențiale se numea Adrian Năstase. Crezând,pe semne, că ne-a lovit ,brusc, amnezia colectivă și am uitat în ce condiții murdare a fost schimbat Adrian Năstase din funcția de președinte al PSD.

 În cazul ăsta, să nu ne mai fie de mare mirare dacă, mâine –poimâine, tot Victor Ponta, va veni cu o nouă declarație din care să reiasă că, toate urâtele matrapazlâcuri  și cârdășii la care s-a pretat- și din care, foarte probabil, nu avem știință decât într-o mică măsură- au fot ,și ele, tot un fel de propagandă făcută, cu dăruire și cu abnegație, pentru…creșterea și întărirea prestigiului PSD. Altfel spus, că el, isteț cum îl știm, a vrut să îi încerce pe dușmani și să le arate cât de slabi de înger mai sunt. Pentru ca, atunci când cineva mai nedus la biserică,așa cum ar fi Codrin Ștefănescu, să îi ceară răspicat lui Victor Ponta ,,să aibă o atitudine bărbătească’’ și să răspundă cu subiect și predicat, extrem de gravelor acuze lansate la adresa sa și a socrului său (alt membru marcant al Grupului de la Cluj!) de către Elena Udrea în fața comisiei parlamentare de control a activității SRI, insul să se facă că plouă și să o țină langa-danga, tot cu ale lui. Adică cu niște alte  diversiuni, singurul la lucru vedem că se pricepe ca puțini alții…      

 Iar noi, ba de milă ba de silă, citim, ascultăm, eventual îi mai zicem și una în gând, după care… mergem mai departe. Foarte bine, Victor Ponta, dă-i înainte, fără frică ! Cinste ție și,eventual, rușine nouă!      

×
Subiecte în articol: victor ponta