x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Florin Bădiță subminează protestele!

Florin Bădiță subminează protestele!

de Serban Cionoff    |    18 Dec 2017   •   10:16
Florin Bădiță subminează protestele!

Gafă monumentală sau subminare a protestelor împotriva modificării legilor justiției? Aceasta e întrebarea! Dacă ar mai avea un dram de respect față de cei pe care se laudă că el și ai lui i-au scos în stradă, atunci Florin Bădiță ar trebui să recunoască deschis  că duminică, 17 decembrie 2017, la postul Antena 3, la o oră de vârf și într-o emisiune de mare audiență, a reușit să compromită însăși ideea în numele căreia pretinde că militează. Nu contest, au mai fost și, cu siguranță, vor mai fi, multe temeinice analize, ale unor adevărați profesioniști în drept, care pot demonstra că acuzele furibunde împotriva modificării legilor justiției pe care le proferează retorii protestelor marca #rezist nu sunt decât niște minciuni crase, manipulări în spatele cărora se află încercarea disperată a statului paralel de a-și salva pielea. Dar când lovitura asta năucitoare vine direct de la un important actant al spectacolul mult prea zgomotos  pe care îl dau câteva entități care pretind că numai ele reprezintă societatea civilă, atunci treaba asta trebuie să îi pună foarte serios pe gânduri în primul rând pe cei direct implicați.

 Bunăoară, aseară, la emisiunea „Subiectiv”, difuzată pe canalul Antena 3, Răzvan Dumitrescu, moderatorul dezbaterii, l-a invitat, elegant și corect, să își expună opiniile și pe Florin Bădiță. Personaj cunoscut marelui public pentru tot felul de nefăcute printre care la loc de frunte se situează siropoasa fotografie în care apare alături de europârâcioasa Monica Macovei și, mai nou, vehementa campanie pe care o duce pe pagina sa de Facebook, având ca generic sloganul „Corupția ucide’’. La un moment dat, unul dintre participanții la dezbateri, artistul Paul Hitter, i-a cerut supra-guralivului apărător al onoarei pierdute a justiției de rit macovisto-kovesisit să răspundă la o întrebare simplă: care sunt cele trei puteri în stat? Răspunsul a fost magistral: „Executivul, legislativul și … mai era încă unul”.

 Care anume era acel „încă unul”? Evident, puterea judecătorească! Nota bene: putere a cărei independență Florin Bădiță et comp. pretind că se luptă din răsputeri să o apere. Firește, de corupți: Păi, dacă așa stau lucrurile, haideți să mai punem și noi, încă o dată, întrebarea pe care o punea,pe vremuri, în Poiana lui Iocan, un celebru personaj al lui Marin Preda: „Pe ce te bazezi când afirmi că?...” Mai de la obraz spus, cum mai poate să ceară Florin Bădiță să fi crezut că el contestă, în cunoștință de cauză, modificările la legile justiției, aflate acum în dezbaterea legislativului, atâta vreme cât, în direct, la o dezbatere  televizată, a dovedit că nu știe că puterea judecătorească este cea de-a treia putere în stat? Sau, mai rău, că a uitat lucrul acesta…poate chiar înainte de a-l fi învățat.

 De unde decurge încă o întrebare: ce credibilitate mai pot avea protestele împotriva modificării legilor justiției după ce unul dintre corifeii lor a dovedit că habar nu are (sau nu îl interesează) că justiția este una dintre cele trei puteri ale unui stat democratic, modern? Fiindcă în ceea ce privește argumentele pe care le invocă mulți dintre cei mai înfierbântați protestatari și,în special, variantele optime pe care le-ar propune, suntem deja lămuriți! Iar dacă mai punem la socoteală și zvonul că Georg Soros a dat năimiților agitatori ai protestelor somația ca până de Anul Nou să răstoarne guvernul, pentru că, în caz că nu o fac, adio finanțări, atunci vom înțelege dezastruos impact pe care l-ar putea avea, pentru aceștia, absolut nefericita intervenție televizată a lui Florin Bădiță. 

×
Subiecte în articol: Florin Bădiță