Da, ştirea se confirmă: Guvernul Ponta 2 a bătut Guvernul SUA. Chiar asimilându-l pe Joe Biden cu Gabi Oprea, chiar socotind tandea pe mandea Clinton / Corlăţean, tot îi îngoapă ai noştri în ministere. Cu puţin ghinion în ziua votului, ajungeau şi ungurii în guvern şi se lăsa cu Cartea recordurilor.
Sigur, e încă devreme pentru laude când oamenii nici n-au apucat să bage mâna în portofolii, dar trebuie apreciat că s-a dat dovadă de reţinere. V-aţi uitat pe noua schemă de personal? Impresia înşelătoare e că o mare parte din populaţia României s-a făcut miercuri ministru. Dar asta pentru că n-aţi luat în calcul varianta rea. La câtă dorinţă de sacrificiu în slujba poporului s-a tezaurizat în anii grei ai Opoziţiei, puteau umple cu secretari de stat un Giurgiu, o Olteniţă, nişte Vaslui. Nu că nu s-ar fi gândit, dar a ieşit că pentru şefi de cabinet şi directori trebuia să angajeze pakistanezi. Nu c-ar fi fost o problemă, însă la şedinţele de guvern, jumate intrau în Palatul Victoria, dar jumate mureau striviţi alături, în Palatul lui nea Gigi.
Luaţi un minister la întâmplare. Mediului şi Pădurilor. L-au spart aproape ecologic, rezultând un Mediul social-democrat şi o Pădure liberală. Al Mediului de Afaceri, care n-are treabă cu Industriei şi Comerţului aşa cum nici Finanţele nu mai au cu Bugetul, a ajuns la conservatori.
Administraţia şi Internele s-a rupt în două, după care lucrurile s-au limpezit: pe ministru l-au trimis la Apărare, pe omul cu administraţia l-au trecut la Interne pentru ca Administraţia pură să ajungă la cine o cunoaşte de mică, adică la Dragnea, şi astfel punr-iştii să ajungă şi ei un fel de şefi peste pompieri-ceva.
S-a râs mult şi pe surse de Ministerul Marilor Proiecte. Nu există: au făcut unul pentru Infrastructură, probabil cu ceva atribuţii de la Transporturi, care s-ar putea ocupa de autostrăzi, dar vorbind de autostrăzi o dăm pe ficţiune.
Cea mai lovită e Educaţia. Educaţia a fost separată de Cercetare, deşi ultimele BAC-uri arată că ea e deja ruptă de Învăţământ.
De remarcat că nici acest guvern n-a unit Sănătatea cu departamentul Cultelor, dar nici nu avea cum pe criza asta de lucuri de muncă în ministere.
În fine, Energia au luat-o social democraţii, punând capăt speculaţiilor despre sfârşitul lumii. Mayaşii şi-au luat plasă: Nu! Politicienii românii nu aveau să taie hidrocentrale şi reactoarele de la Cernavodă, în iarna electorală 2012.