x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Afacerea FRF – Al Ittihad legitimează un campion al eșecului

Punctul pe Ei. Afacerea FRF – Al Ittihad legitimează un campion al eșecului

de Dan Dumitrescu    |    21 Oct 2014   •   10:21

Burleanca cea zănatică a comis-o din nou. Magopața de la FRF a intrat în relații gonflabile cu arabii care-l doreau pe Victor Pițurcă și, după ce le-a înghițit acestora acadeau cu plută cu tot, nu mai reușește să scape de flegma care i-a umplut existența. Efectele afacerii FRF – Al Ittihad cad exclusiv în responsabilitatea lui Răzvan Burleanu. Iar aceste efecte îl legitimează pe miniot ca pe un campion al eșecului, ca pe un campion al manevrelor veroase.

Renunțarea la clauza de reziliere a contractului dintre selecționer și federație reprezintă prima decizie scandaloasă pe care Burleanu și-a asumat-o. În urmă cu ceva săptămâni, președintele FRF declara că federația nu se poate decât bucura dacă va încasa o asemenea sumă. Acum a dispărut acea bucurie și ne întrebăm ce altă mare bucurie l-a îndemnat pe Burleanu să păgubească federație de o mare sumă de bani. Varianta nevionovată a răspunsului ar fi aceea că miniotul a dorit să scape, cu orice preț, de Victor Pițurcă, un antrenor neobișnuit cu subordonarea tembelă. O altă variantă, doar ipotetică deocamdată, ar fi aceea a diminuării clauzei până la satisfacerea unor interese particulare. Oricare dintre aceste variante se confruntă însă cu o culpă indiscutabilă. Burleanu a jucat în afara regulei. Iar acest aspect trebuie neapărat anchetat și judecat în consecință. Fiindcă una e să furi o bicicletă și cu totul altceva este să furi fotbalul național.

Eșecul financiar al afacerii concurează puternic aspectul care privește sabotarea interesului sportiv. Plecarea lui Victor Pițurcă trebuia urmată, imediat, de înlocuirea acestuia. Mincinosul șef de la FRF declara, cam tot pe atunci când spunea că l-ar bucura încasarea clauzei de reziliere, că are deja pregătite mai multe variante ale schimbării, variantele A, B, X și zât. Faptul că Burleanu minte cum respiră este demonstrat acum de rătăcirea lui bezmetică printre variantele succesiunii. Infantilul bagă la greu textul consultărilor febrile. Dar este clar că omul este perpelit de contradicții. Fiindcă un selecționer cu personalitate l-ar subordona pe Burleanu la fel cum a făcut-o și Pițurcă. Iar el și-ar dori, mai degrabă, pe post de selecționer, un fel de consilier care, la fel ca cei pe care îi are deja, să se familiarizeze cu lenjeria intimă a președintelui.

Se apropie meciurile cu Irlanda de Nord. Sper ca fotbalul și fotbaliștii să se salveze în aceste confruntări pe proprie răspundere. Sper ca fotbalul să nu coboare atât de mult încât să egaleze repetenția funcțională a președintelui FRF.


×