x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Punctul pe Ei. Vacanță de iarnă eficientă pentru Victor Pițurcă

Punctul pe Ei. Vacanță de iarnă eficientă pentru Victor Pițurcă

de Dan Dumitrescu    |    06 Ian 2015   •   11:33

Victor Pițurcă și-a gospodărit vacanța de iarnă cu eficiență maximă. Din bagajul cu care se va întoarce el la lucru va lipsi Valeriu Răchită. Secund rămas acasă pentru a povesti cum nu s-a acomodat el printre străini sau pentru a demonstra că se poate ocupa din nou de Petrolul. Dar paguba înregistrată în staff devine insignifiantă în raport cu reușitele prin care olteanul și-a completat portofoliul de jucători. Lucian Sânmărtean și Lukasz Szukala, fotbaliști de bună recomandare, au fost de acord să-l urmeze pe Victor Pițurcă la Al Ittihad.

Loviturile reușite de fostul selecționer pe piața transferurilor par firești dacă avem în vedere interesele personale și argumentele financiare care au influențat negocierile dintre părți. Nedumeririle apar abia atunci când aceste transferuri sunt contrapuse unor relații de clan pe care folcloriștii și folcloristele fotbalului le-au promovat asiduu. Cutreierații ideilor puține și fixe se tot întreabă cum de a fost posibil ca cei doi fotbaliști să-și negocieze viitorul neasistați de cea mai orală (sau vocală!) dintre impresarele fotbalului. Cum de a fost posibil ca cei doi fotbaliști să accepte colaborarea cu Pițurcă, unul dintre antrenorii care nu-l prea bagă în seamă pe soțul soției sale, și el tot antrenor. În fine, ultima nedumerire a rătăciților prin fotbal este legată de faptul că Pițurcă l-a ofertat pe Sânmărtean, fotbalist fără prea multe chemări la națională.

Realitatea de fapt se înstăpânește în viață dincolo de fițe, figuri și alte asemenea cârdășii ieftine. Discursul lui Lukasz Szukala de după semnătură demonstrează că băiatul ăsta gândește bine și mult mai bine decât cei care-i comentează evoluțiile și deciziile. Lucian Sânmărtean, pe de altă parte, a acționat în interesul adevăratei sale familii și nu în supunere față de niște familiarisme pasagere. Iar Victor Pițurcă a reușit aceste transferuri doar pentru că interesul său s-a corelat cu interesele personale ale celor doi fotbaliști.

×