x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis și-a retras candidatura pentru funcția de Secretar General al NATO

Klaus Iohannis și-a retras candidatura pentru funcția de Secretar General al NATO

de Razvan Voiculescu    |    20 Iun 2024   •   14:49
Klaus Iohannis și-a retras candidatura pentru funcția de Secretar General al NATO
Sursa foto: facebook

În cadrul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat că și-a retras candidatura pentru funcția de Secretar General al NATO. Aceasta a fost comunicată aliaților din cadrul NATO la sfârșitul săptămânii trecute.

Președintele Iohannis a cerut membrilor Consiliului să își exprime opinia cu privire la candidatura lui Mark Rutte pentru aceeași funcție. Membrii CSAT au declarat că susțin candidatura premierului olandez, România angajându-se astfel în sprijinul acestuia.

 

„Totodată, în ședința CSAT, Președintele României a informat că i-a anunțat pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de Secretar General al Organizației.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat membrilor Consiliului să se pronunțe cu privire la candidatura lui Mark Rutte pentru funcția de Secretar General al NATO, aceștia declarându-se în favoarea susținerii de către România a candidaturii premierului olandez,” potrivit unui comunicat emis de CSAT.

×