x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Euro 2016 EURO 2016: România - Elveţia 1-1. Păstrăm încă şanse pentru optimi

EURO 2016: România - Elveţia 1-1. Păstrăm încă şanse pentru optimi

de gsp.ro    |    15 Iun 2016   •   18:36
EURO 2016: România - Elveţia 1-1. Păstrăm încă şanse pentru optimi

UPDATE 2 - Trimisul special al AGERPRES, Mihai Ţenea, transmite: Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate cu formaţia Elveţiei, 1-1 (1-0), miercuri, pe stadionul ''Parc des Princes'' din Paris, într-un meci din Grupa A la EURO 2016, dar păstrează şanse de calificare în optimile de finală.

Golurile au fost marcate de Bogdan Stancu (18 - penalty), respectiv Admir Mehmedi (57).

Iordănescu a făcut nu mai puţin de patru schimbări în echipă faţă de meciul cu Franţa, însă echipa a jucat mai slab ca în partida de deschidere.

După ce primele minute au fost de tatonare, Elveţia a preluat controlul jocului şi a împins echipa României în propria jumătate de teren, prima ocazie venind însă pe contraatac (6), şutul periculos al lui Seferovic trecând foarte aproape de poartă.

Prima oportunitate a tricolorilor s-a consemnat în minutul 9, când Keşeru a reluat cu capul o centrare, dar fără probleme pentru Sommer.

''Nati'' a continuat să domine, iar Tătăruşanu s-a opus din nou golului, respingând cu piciorul şutul lui Seferovic (16).

Împotriva cursului jocului, România a reuşit să deschidă scorul în minutul 18, din penalty, prin Bogdan Stancu, după cer Alex Chipciu a fost tras de tricou în careu de Lichtsteiner.

Elveţia s-a aruncat din nou în atac şi a fost aproape de gol în minutul 20, când Schaer a şutat tare din afara careului, care Tătăruşanu a reuşit să . bomba lui Schaer.

România a avut o perioadă cu mai multe realizări, iar Chipciu (25) a reuşit o acţiune frumoasă, încheiată cu un şut care a ocolit colţul lung al porţii lui Sommer. Echipa antrenată de Anghel Iordănescu a fost aproape să se desprindă pe tabela de marcaj (28), însă mingea şutată din careu de Săpunaru a şters bara.

Elveţia a pus presiune la poarta noastră, însă Tătăruşanu a fost la post la lovitură liberă executată de Rodriguez (33) şi la mingea trimisă cu capul pe spate de Lichtsteiner (44), în timp ce Dzemaili (38) a trimis pe lângă poartă cu capul la o altă fază de atac.

Tricolorii au început bine partea secundă, dar şutul noului intrat Hoban a trecut prin faţa porţii (46). În minutul 52, Djourou a fost aproape de autogol, la centrarea lui Torje, dar mingea a ocolit poarta în cele din urmă.

Egalitatea s-a restabilit în min. 57, când Admir Mehmedi a marcat cu un şut violent la colţul lung, după o minge respinsă de apărarea noastră.

Keşeru, care s-a văzut destul de puţin, a fost în prim plan în min. 65, dar mingea expediată cu capul de el a fost reţinută fără probleme de Sommer. Torje a fost aproape să-l surprindă pe portarul Sommer cu un şut de la 30 de metri, din lovitură liberă, dar acesta a respins (65).

Tătăruşanu a arătat siguranţă (77) la reluarea lui Mehmedi din marginea careului, iar câteva secunde mai târziu Dzemaili a şutat din voleu peste poartă.

Până la final, cele două echipe nu au mai forţat şi scorul a rămas egal, 1-1, calificarea în optimi urmând să se decidă în ultimele meciuri.

Tricolorii au obţinut un rezultat bun, peste evoluţia lor, în timp ce Elveţia, care a dominat categoric jocul în unele momente, a ajuns la patru puncte şi este una dintre favorite la calificarea în faza următoare.

După 1-2 cu Franţa şi 1-1 cu Elveţia, România trebuie să câştige cât mai clar meciul cu Albania, din 19 iunie (Lyon), pentru a avea şanse la calificare, chiar şi de pe locul al treilea din grupă.

România - Elveţia 1-1 (1-0)
Au marcat: Bogdan Stancu (18 - penalty), respectiv Admir Mehmedi (57).
Paris, stadion Parc des Princes: 45.000 spectatori
EURO 2016 - Grupa A

Au evoluat echipele:
România: 12. Ciprian Tătăruşanu - 22. Cristian Săpunaru, 6. Vlad Chiricheş (căpitan), 21. Dragoş Grigore, 3. Răzvan Raţ (16. Steliano Filip, 62) - 18. Andrei Prepeliţă, 8. Mihai Pintilii (5. Ovidiu Hoban, 46) - 11. Gabriel Torje, 19. Bogdan Stancu (14. Florin Andone, 84), 7. Alexandru Chipciu - 13. Claudiu Keşeru. Selecţioner: Anghel Iordănescu.
Rezerve neutilizate: 1. Costel Pantilimon, 23. Silviu Lung jr - 15. Valerică Găman, 2. Alexandru Măţel, 4. Cosmin Moţi, 10. Nicolae Stanciu, 20. Adrian Popa, 17. Lucian Sânmărtean, 9. Denis Alibec.
Elveţia: 1. Yann Sommer - 2. Stephan Lichtsteiner (căpitan), 22. Fabian Schaer, 20. Johan Djourou, 13. Ricardo Rodriguez - 11. Valon Behrami, 10. Granit Xhaka - 23. Xherdan Shaqiri (17. Shani Tarashaj, 90+1), 15. Blerim Dzemaili (6. Michael Lang, 83), 18. Admir Mehmedi - 9. Haris Seferovic (7. Breel Embolo, 64). Selecţioner: Vladimir Petkovic.
Rezerve neutilizate: 21. Roman Burki, 12. Marwin Hitz - 4. Nico Elvedi, 3. Francois Moubandje, 5. Steve von Bergen, 16. Gelson Fernandes, 8. Fabian Frei, 14. Denis Zakaria, 19. Eren Derdiyok.

Arbitru: Serghei Karasev; arbitri asistenţi: Nikolai Golubev, Tihon Kalughin; arbitri asistenţi adiţionali: Serghei Lapocikin şi Serghei Ivanov (toţi din Rusia); arbitru de rezervă: Alexei Kulbakov (Belarus)
Delegat UEFA: Steen Dahrup (Danemarca)
Cartonaşe galbene: Prepeliţă (22), Chipciu (23), Keşeru (37), G. Xhaka (50), D. Grigore (76), Embolo (90+3).

 

UPDATE -  min 18: GOOOOOOOL ROMÂNIA!!!! Stancu execută perfect penalty-ul şi România trece în avantaj

min 17: PENALTY PENTRU ROMÂNIA! Chipciu este tras de tricou de Lichsteiner şi arbitrul a dictat 11 metri

Ştirea iniţială - Naționala de fotbal a României joacă acum al doilea meci de la această ediție a Campionatului European, cu Elveția, în cadrul Grupei A. Partida e în direct pe Pro tv, Dolcesport și liveTEXT pe GSP.RO.

Vezi AICI liveTEXT

Echipele de start:

România: Tătărușanu - Săpunaru, Chiricheș, Grigore, Raț - Prepeliță, Pintilii - Torje, Stancu, Chipciu - Keșeru
Rezerve: Pantilimon, Lung jr., Mățel, Moți, Hoban, Albiec, Stanciu, Andone, Găman, Filip, Sânmărtean, Ad. Popa
Antrenor: Anghel Iordănescu

Elveția: Sommer - Lichsteiner, Schar, Djouru, Rodriguez - Behrami, Xhaka - Shaqiri, Dzemaili, Mehmedi - Seferovici
Rezerve: Hitz, Burki, Moubendje, Elvedi, von Bergen, Lang, Embolo, Frei, Zakaria, Fernandes, Tarashaj, Derdiyok 
Antrenor: Vladimir Petkovici

×