x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Dan Bălan: Un rocker sub acoperire

Dan Bălan: Un rocker sub acoperire

de Roxana Ioana Ancuta    |    27 Noi 2009   •   00:00
Dan Bălan: Un rocker sub acoperire
Noua ta imagine este descrisă ca fiind foarte cool şi avangardistă. Ce înseamnă că Dan Bălan este cool şi avangardist?
Într-adevăr, imaginea mea de acum este una nouă, mai cool decât cea cu care m-am lansat solo (Crazy Loop). Crazy Loop era un personaj foarte vesel, ghiduş şi plin de energie, iar noua imagine este în strânsă concordanţă cu mine, cu Dan Bălan. Faptul că am schimbat sound-ul, că este unul mai sexi, mai cool, a dus în mod natural şi la o schimbare de imagine care să fie în strânsă legătură cu ceea ce promovez eu acum...Chica Bomb este o piesă sexi - la fel şi clipul şi stilul vestimentar. Pentru videoclip şi pentru şedinţele foto am ales haine din ultimele colecţii, haine care nici măcar nu au apucat să fie expuse pe podiumurile de modă.

 

Ai revenit în România, prin MediaPro Music, cu un nou single "Chica Bomb", al cărui videoclip este relizat de Hype William, cel care semneză clipuri pentru Jay-Z, Jessica Simpson, Puff Daddy etc. Cum ai ajuns să colaborezi cu el?
Este într-adevăr foarte greu să ajungi să lucrezi cu el, dar am o echipă de PR-i şi de producători foarte bună şi ei au izbutit să ajungă la Hype. Lui i-au plăcut melodia şi conceptul de artist şi a fost încântat să lucreze cu mine, asta după ce a şi verificat ce am făcut eu înainte, cu Crazy Loop.

 

Am înţeles că pentru filmările noului clip ai organizat un casting destul de "dur" în ceea ce le priveşte pe fetele care urmau să apară în el. Tu...ai o "chica" a ta?
Trăieşti şi tu în viaţa de zi cu zi o poveste de dragoste? Nu am prietenă acum. Sunt în căutare.

 

Ce faci în State în afară de faptul că te ocupi de muzică. În ce fel curg zilele tale acolo?
Depinde de perioade. Muzica îmi ocupă marea majoritate a timpului pentru că ăsta îmi este job-ul, însă dacă am o perioadă mai lejeră şi nu sunt în promovare cu vreun single, îmi place să călătoresc, să merg la meciuri de hochei sau basket, mai merg la petreceri... Asta fac în timpul liber.

 

Pe tine te-a afectat în vreun fel criza?
Nu, pe mine nu m-a afectat pentru că în perioada în care a luat amploare în America, nu aveam nimic în promovare. Atunci pregăteam ceva, şi poate chiar m-a ajutat pentru că totul a fost mai ieftin. Acum, pentru că am lansat un nou single, o să se simtă criza pentru că vor fi concerte mai puţine...

 

Ce te dezamăgeşte în viaţa de zi cu zi?
Nu îmi place atitudinea de nepăsare a oamenilor, mai ales în lumea serviciilor. La hoteluri, restaurante...nu-mi plac nepăsarea şi neprofesionalismul. În rest, nu sunt dezamăgit. În general, nu prea dau atenţie lucrurilor negative, iar dacă apare ceva neplăcut, nu mă concentrez pe acel lucru sau acea întâmplare...

 

Care este cea mai mare extravaganţă pe care ţi-ai permis-o?
Probabil că cea mai mare extravaganţă a fost să înregistrez un album rock cu Jack Joseph Puig, în Los Angeles. De mic am fost atras de rock şi ăsta chiar a fost un vis al meu: să fac un album rock. Şi am făcut, însă deocamdată nu l-am lansat pe piaţă. Am lucrat în cel mai renumit studio din lume, Ocean Way Studios din Hollywood, unde au fost realizate albume legendare ale unor artişti şi trupe precum Michael Jackson, John Bon Jovi, AC/DC şi alţii. Am lucrat acel album exact aşa cum visam eu când eram mic, cu cele mai "tari" chitări. L-am realizat în patru luni. Asta a fost cea mai mare extravaganţă pe care mi-am permis-o.

×
Subiecte în articol: vedete