x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Demonstrații de lupte cavalerești la prima ediție a Festivalului Medieval de la Curtea de Argeș

Demonstrații de lupte cavalerești la prima ediție a Festivalului Medieval de la Curtea de Argeș

27 Sep 2014   •   15:59
Demonstrații de lupte cavalerești la prima ediție a Festivalului Medieval de la Curtea de Argeș

Prima ediție a Festivalului Medieval "Curtea Domnească" de la Curtea de Argeș a fost deschisă, sâmbătă, de o paradă a cavalerilor și o demonstrație de lupte medievale, susținute de membri ai Asociației "Societas Milites Getae".

Parada de deschidere a avut loc pe Bulevardul Basarabilor din centrul municipiului, iar demonstrațiile de lupte s-au desfășurat în vecinătatea Bisericii Domnești de la Curtea de Argeș.

"Festivitățile au început deja, am avut parada cavalerilor pe Bulevardul Basarabilor, am avut deja prima rundă de lupte (...), cu cavaleri îmbrăcați în ținute autentice medievale, cu echipament de luptă medieval. Au făcut demonstrații de luptă după manualele de scrimă din Italia și Spania. (...) Sunt luptători profesioniști, fac parte dintr-o federație europeană de luptători medievali, deci nu sunt actori simpli amatori", a declarat directorul Muzeului Municipal Curtea de Argeș, Ștefan Dumitrache.

Președintele Asociației "Societas Milites Getae", Răzvan Marinescu, a anunțat că se dorește permanentizarea acestui festival.

"Fiind prima ediție, a fost greu până am organizat-o. Să sperăm că următoarele ediții vor fi din ce în ce mai puternice și eu vreau ca în anii următori să aduc și echipe de luptători din străinătate. (...) Am ales Curtea de Argeș pentru că a fost prima capitală a Țării Românești", a spus Răzvan Marinescu.

În cele două zile ale Festivalului Medieval "Curtea Domnească", vizitatorii vor mai putea urmări demonstrații de tir cu arcul, concerte și demonstrații de tipar Guttenberg, putând vizita și expoziții de artă tradițională. Programul mai include și alte activități care vor implica deopotrivă publicul și artiștii invitați, iar copiii vor avea ocazia să învețe norme și valori cavalerești la "Școala Micilor Scutieri".

Evenimentul este organizat de Muzeul Municipal Curtea de Argeș, în parteneriat cu Centrul de Cultură și Arte "George Topârceanu" și Asociația "Societas Milities Getae". 

×