x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Fun Un oficial rus compara aderarea Georgiei şi Ucrainei la NATO cu "incendierea Reichstag-ului"

Un oficial rus compara aderarea Georgiei şi Ucrainei la NATO cu "incendierea Reichstag-ului"

13 Noi 2008   •   00:00

Demararea negocierilor de aderare la NATO cu Georgia şi Ucraina ar fi o "incendiere a Reichstag-ului, ca în urmă cu 65 de ani", a avertizat ambasadorul rus la NATO, Dmitri Rogozin, relatează AFP.



Ar fi "o incendiere la Reichstag-ului ca şi acum 65 de ani (...) NATO este pe cale să intre într-o mlaştină", a declarat Dmitri Rogozin, citat de Die Welt. În 1933, naziştii au incendiat sediul Parlamentului german şi au dat ulterior vina pe comunişti, justificând o violentă represiune.

"De ce să vrei să ai Croaţia şi Albania ca membre? NATO susţine că este o problemă politică. Ar fi o eroare de bază să credem că un nou stat membru poate accepta identitatea Occidentului", a apreciat acesta.

Rogozin a apreciat totodată drept "ineficient" Consiliul NATO-Rusia, o colaborare care a fost blocată de NATO din cauza crizei georgiene.

"Acest Consiliu nu este decât un os aruncat de NATO Rusiei ca să nu spunem nimic în timpul extinderii. Este un organism ineficient", a precizat oficialul.

NATO a refuzat să acorde în primăvară Georgiei şi Ucrainei statutul de candidat cu prilejul summitului de la Bucureşti, amânând discuţia pentru reuniunea miniştrilor de Externe ai Alianţei, de la începutul lui decembrie de la Bruxelles.
Mediafax

×
Subiecte în articol: nato lumea