x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ora de securitate informatică

Ora de securitate informatică

de Oana Matei    |    25 Iun 2015   •   16:12
Ora de securitate informatică

România are cea mai mare incidență a hărţuirilor online din Europa. SRI cere introduce­rea pregătirii pentru securitate cibernetică în şcoala generală.
În acest moment, şcoala nu îi învaţă pe copii de ce e necesar să evite accesarea unor adrese de internet suspecte sau de ce nu trebuie să dea date personale unor necunoscuţi. Unul din doi copii a fost afectat emoţional de mesajele primite pe internet, iar unul din 5 a văzut sau a primit mesaje cu caracter sexual.

Datele studiului realizat de organizaţia Salvaţi Copiii trebuie coroborate cu cele ale altei cercetări sociologice, rea-lizată de Net Children Go Mobile, şi care arată că în perioada 2010- 2014, în ţara noastră s-a înregis­trat o creştere de la 25% la 80% a numărului copiilor care au un cont pe reţelele de socializare online. Directorul Centrului Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informaţii, Florin Cosmoiu, a anunţat că, la nivel guvernamental, există preocupări privind introducerea în şcoli a pregătirii referitor la secu-ritatea în spaţiul cibernetic. Cursurile ar urma să fie intro-duse la nivel gimnazial. Nu se ştie deocamdată în ce formă. Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, e de părere că aceste aspecte ar trebui abordate la orele de consi-liere şi orientare. „Directorii şi specialiştii din domeniu pot să le spună copiilor ce să facă. Rămâne la latitudinea dirigin­telui cât de des ar trebui făcute aceste ore. Şcoala e pregătită, există specialiştii necesari”, susţine Liviu Pop.

×