x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Descoperire care îi pune în încurcătură pe arheologi

Descoperire care îi pune în încurcătură pe arheologi

28 Sep 2016   •   16:45
Descoperire care îi pune în încurcătură pe arheologi

Piese numismatice din perioada Imperiului Roman au fost descoperite printre ruinele unui castel din insula Okinawa, arhipelagul nipon, informează directmatin.fr. 

Este pentru prima dată când obiecte de acest tip sunt găsite pe teritoriul Japoniei, scrie cotidianul Japan Times. Este vorba de patru piese datând din perioada secolelor IV-V. Edificiul, unde nu se află decât vestigii, dar pe amplasamentul căruia a fost făcută descoperirea, a fost locuit în perioada secolelor XII-XV. 

În acea epocă, Okinawa avea relaţii comerciale cu China şi Asia de Sud-Est. Insula Okinawa se află în partea de sud a arhipelagului nipon şi revendică o particularitate culturală şi lingvistică de câteva secole. 

Această descoperire oferă imaginea unor legături între insulă şi lumea occidentală. Piesele găsite, care au diametrul între 1,6 şi 2 cm, sunt gravate pe fiecare faţă cu un model parţial şters. Însă, graţie analizei cu raze X, arheologii au putut observa portretul lui Constantin I, împărat roman în perioada 306-337, precum şi imaginea unui soldat care ţine o lance. 

Alte piese de metal de origine necunoscută au fost descoperite în timpul săpăturilor de la castelul Katsuren, una dintre fortăreţele Gusuku, înscrise în patrimoniul mondial al umanităţii în anul 2000, încheie directmatin.fr.

AGERPRES

×