x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Ştiinţă Noi specii de broaşte, nu mai mari decât o unghie, descoperite în India

Noi specii de broaşte, nu mai mari decât o unghie, descoperite în India

21 Feb 2017   •   15:29
Noi specii de broaşte, nu mai mari decât o unghie, descoperite în India

Noi specii de broaşte miniaturale, cât o unghie de la degetul mare, au fost descoperite de oamenii de ştiinţă din India, după explorări care au durat câţiva ani, informează marţi DPA. 

Cele şapte noi specii de broaşte nocturne (Nyctibatrachus) au fost identificate în zona Munţii Ghats de Vest din vestul Indiei de către oameni de ştiinţă de la Universitatea Delhi. 

Patru din cele şapte specii noi sunt broaşte miniaturale, care măsoară între 12,2 şi 15,4 milimetri, ceea ce le include printre cele mai mici broaşte cunoscute în lume, se arată în studiul publicat în jurnalul ştiinţific ''PeerJ''. 

''Speciile miniaturale sunt din abundenţă şi destul de comune, însă probabil că au fost trecute cu vederea din cauza dimensiunii lor extrem de mici, a habitatelor ascunse şi a sunetelor lor similare cu cele ale insectelor'', a explicat Sonali Garg, care a condus cercetarea desfăşurată pe o perioadă de cinci ani. 

Testele ADN, comparaţiile morfologice şi bioacustice au confirmat că mostrele de broaşte reprezintă specii noi, care nu au mai fost descoperite până acum. 



În India trăiesc peste 240 de specii de broaşte, jumătate dintre acestea fiind identificate în Munţii Ghats de Vest, un punct de interes din punct de vedere al biodiversităţii. 

Potrivit oamenilor de ştiinţă indieni, acum sunt identificate 35 de specii de broaşte de noapte. 

Nyctibatrachus sunt specii endemice în Munţii Ghats de Vest şi reprezintă un grup străvechi de broaşte care au trăiesc pe continentul indian de peste 70 de milioane de ani, se menţionează în studiu, potrivit sursei citate.

AGERPRES

×